Katarína Vlčková Rôzne

Kopanice opäť o čosi krajšie: So zemou zrovnali ďalšiu ohavu + FOTO

Zo sídliska Kopanice zmizla ďalšia stará budova dotláčacej stanice. Nefunkčný objekt má uvoľniť miesto, ktoré bude slúžiť obyvateľom najmä na oddych. Prečítate si, čo má na mieste vyrásť.

Ilustračný obrázok k článku Kopanice opäť o čosi krajšie: So zemou zrovnali ďalšiu ohavu + FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Po zbúraní dotláčacej stanice na Ulici V. Benedikta v Prievidzi zmizla zo sídliska Kopanice ďalšia z nich. Podľa poslanca Michala Dobiaša sa obyvatelia na Ulici M. Gorkého miesto rozpadajúcej sa budovy môžu tešiť na nový park.

Vadila i Prievidžanom

Problém nefunkčných dotláčacích staníc na sídliskách sa začal ich znižujúcim sa technickým stavom. Ako povedal Dobiaš, so stavbami boli nespokojní samotní obyvatelia sídliska. Niektorí sa obávali zranenia detí, iní sa báli predaja.

„Reálne hrozilo, že sa časom budova dostane do ešte horšieho stavu a za pár drobných ju niekto kúpi a premení na autoservis, krčmu alebo herňu,“ povedal Michal Dobiaš.

Nepatrila mestu

Stanica na Gorkého však nebola majetkom mesta, patrila Prievidzskému tepelnému hospodárstvu, ktoré nakoniec povolilo búracie práce a 18.9. sa budova zbúrala. „Stavba už niekoľko rokov neslúžila svojmu účelu, preto sa spoločnosť rozhodla ju odstrániť. Mesto Prievidza túto aktivitu víta, keďže aj samo nedávno prispelo skrášleniu lokality odstránením ďalšej dotláčacej stanice na Ulici V. Benedikta,“ uviedol pre náš portál Ľuboš Maxina, zástupca primátorky Prievidze, ktorý je zároveň členom predstavenstva Prievidzského tepelného hospodárstva.

Budovu nahradí zeleň

„Na pozemkoch po dotláčacích staniciach pribúda na sídlisku zeleň, čomu sa mnohí obyvatelia isto potešia,“ dodal Maxina. Dobiaš doplnil, že na mieste dotláčacej stanice na Gorkého by mal vyrásť i malý park.

Foto: Michal Dobiaš

Ďalšia dotláčacia stanica zrovnaná so zemou
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM