Katarína Vlčková Samospráva

Konečne! Táto ohava už zmizla z Kopaníc

Mesto Prievidza rozhodlo o zbúraní budovy bývalej dotláčacej stanice na Ul. V. Benedikta. Zavŕšil sa tak päťročný proces snahy odstrániť chátrajúcu budovu priamo v srdci sídliska.

Ilustračný obrázok k článku Konečne! Táto ohava už zmizla z Kopaníc
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: Dnes24.sk

Budova bývalej dotláčacej stanice v centre sídliska už roky neslúžila svojmu účelu a ohrozovala aj bezpečnosť obyvateľov, teda najmä deti, ktoré by mohli prísť k škaredému úrazu.

„Zbúranie tejto budovy som navrhol ešte v lete roku 2009. Už v tom čase bola budova v havarijnom stave. Rovnako bola obava, že by budovu mesto v budúcnosti predalo a priamo medzi obytnými domami by mohla vyrásť napríklad krčma,“ vysvetlil poslanec mestského zastupiteľstva Michal Dobiaš, ktorý s projektom prišiel.

Niekoľkoročné peripetie

Dotláčacia stanica bola chybne zapísaná v katastri ako vlastníctvo Stredoslovenskej energetiky. „Ako prvé sme museli opraviť majetkové vzťahy. Nakoniec sa budova dostala na list vlastníctva mesta Prievidza. Následne som inicioval, aby Mestské zastupiteľstvo v Prievidzi schválilo v októbri 2010 vyradenie budovy bývalej dotláčacej stanice z evidencie majetku mesta Prievidza a jej následné zbúranie,“ povedal Dobiaš.

Búracie práce mali začať už v roku 2011, no Prievidzi sa nepodarilo zabezpečiť dostatočné peniaze na zbúranie. Po rokoch sa to nakoniec podarilo a dotláčacia stanica zmizla z Kopaníc. „Na jej mieste máme záujem vysadiť stromy, doplníme detské zariadenia a vytvoríme tak pekný priestor pre život našich obyvateľov,“ dodal na záber Michal Dobiaš.

Dotláčacia stanica, Prievidza
5
Galéria
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM