Katarína Vlčková Správy

Ťažká technika v centre mesta: Takto teraz vyzerá Moyzesova ulica, čo na to Prievidžania?

Neďaleko Námestia slobody sa dnes začalo s búracími prácami. Ulicu Moyzesa čaká nová dlažba. Vyvolalo to strú kritiku podnikateľov, ktorí tu majú svoje obchody. Prečítajte si, čo na to Prievidžania.

Ilustračný obrázok k článku Ťažká technika v centre mesta: Takto teraz vyzerá Moyzesova ulica, čo na to Prievidžania?
Foto: Katarína Vlčková

Nedávno sme vám priniesli článok s búrlivými reakciami podnikateľov, ktorým sa nepáči, že mesto má v pláne zablokovať celú ulicu. Podnikatelia tak budú počas celého týždňa stratoví. Reakcia mesta bola takisto rázna. Prečítajte si celé: Búracie práce blízko námestia sa nepozdávajú podnikateľom: Radnici adresovali TÚTO sťažnosť!
Búracie práce začali dnes 14. júla, približne na poludnie.

„Je to fajn, že sa vymení tá dlažba, lebo sa tu kráčalo veľmi zle, no prevádzky, ktoré museli zatvoriť prídu o peniaze. Na tejto ulici totiž navštevuje obchody veľa ľudí,“ povedal Andrej (21).

„Takto sa veci neriešia. S prácami mali začať ráno a večer, lepšie to naplánovať. Vôbec sa mi to nepáči. Keby sa to vyriešilo inak, prevádzky nemuseli byť zavreté a ľudia by neprišli o peniaze. Aj nás čaká zatvorenie kaviarne, “ povedal k situácii preváckar Street Cafe baru na Ulici Moyzesa.

„Búracie práce by mali naplánovať na iné termíny a nie počas týždňa. Oni si asi neuvedomujú, že v prevádzkach treba platiť nájomné a to nie je malá čiastka. Takto prichádzajú malí podnikatelia o peniaze, ale ako vidíte je už veľa hodín a ešte ani nezačali. Navyše, niektoré obchody sú aj napriek tomu otvorené aby aspoň čo-to zarobili,“ rozprávala s rozčarovaním pani Viera (55).

Pozrite si foto v našej galérii.

Oprava na Ulici Moyzesa
6
Galéria
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM