Katarína Vlčková Správy

Búracie práce blízko námestia sa nepozdávajú podnikateľom: Radnici adresovali TÚTO sťažnosť!

Sedemnásť prievidzských podnikateľov na Moyzesovej ulici blízko centra našlo spoločnú reč. Protestujú proti rozhodnutiu mesta, ktoré tu má v pláne budúci týždeň začať s búracími prácami. 5 dní by sa totiž nik nedostal do ich obchodov. Čo na to mesto?

Ilustračný obrázok k článku Búracie práce blízko námestia sa nepozdávajú podnikateľom: Radnici adresovali TÚTO sťažnosť!
Foto: Martin Štěpánek / Zdroj: Dnes24.sk

V Prievidzi sa od pondelka 14.7. do 18.7. začnú na Ulici Moyzesa búracie práce. Mesto oznámilo všetkým obchodným prevádzkam na tejto ulici, že v počas uvedených dní bude ulica úplne uzatvorená a do ich prevádzok nebude prístup.

Majitelia spísali sťažnosť

Majitelia prevádzok z Ulice Moyzesa sa búria a podali sťažnosť proti konaniu mesta. „Podpísalo ju 17 majiteľov obchodov. Konanie mesta považujeme za nehoráznu aroganciu moci! 7. júla sa úradníci zobudili a oznámili nám, že už 14. júla máme na týždeň zatvoriť obchody,“ hovorí nespokojne Zdenka Šimová z prevádzky Nela Amore.

Ako tvrdí za všetkých majiteľov prevádzok Šimová, nie sú proti rekonštrukcii ulice, naopak, podporujú to, ale „všade vo svete sa takéto akcie realizujú za pochodu. Hlavné búracie práce mohli začať už v sobotu poobede a mali sa realizovať tak, aby ulica bola prejazdná pre peších aspoň v obmedzenej miere. Keby nám však mesto tento termín oznámilo skôr, bol by čas na hľadanie kompromisov a mohli sme sa na túto situáciu pripraviť,“ vysvetľuje.

Kto nahradí škody?

„Uzatvorením obchodných prevádzok by nám vznikli veľké finančné škody, ktoré nám nikto nenahradí. Zamestnávame obyvateľov tohto mesta, produkujeme mestu dane a mesto sa správa ako výpalník,“ neskrýva rozhorčenie Šimová.

Čo na to mesto?

„Ospravedlňujeme sa prevádzkarom, ale počas týchto piatich dní, od 14. do 18. júla, bude Mozyesova ulica uzatvorená. Celý projekt je považovaný za stavbu a preto počas búracích prác nebude možné ponechať túto cestu otvorenú,“ povedal pre náš portál hovorca mesta Michal Ďureje.

Ako informovala radnica, vstup na Námestie slobody bude po vynovení dlažby estetickejší a bezpečnejší. „Rekonštrukciou tejto ulice sme vyšli v ústrety práve majiteľom prevádzok ako aj obyvateľom, ktorí sa sťažovali na kvalitu povrchu tejto ulice. Uzatvorenie Moyzesovej ulice by bolo v prípade rekonštrukcie nevyhnutné v akomkoľvek čase, avšak počas prázdnin je počet chodcov v tejto časti mesta výrazne nižší, než je tomu počas školského roka,“ pokračoval.

Hovorca na záver dodáva, že informáciu o oprave dlažby oznámili v dostatočnom časovom predstihu už v marci 2014 na webovej stránke mesta. „Pričom majitelia prevádzok boli informovaní o našom zámere už pred Vianocami 2013 na spoločnom pracovnom stretnutí so zástupcami mesta. Počas tohto stretnutia nenamietal voči uvedenému kroku žiadny majiteľ prevádzok,“ uzavrel Ďureje.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM