Aktualizované Krimi

Zrážka 2 vetroňov sa skončila TRAGICKY: Obaja piloti sú mŕtvi!

Oba vetrone dopadli na kopec do ťažko dostupného terénu. Na miesto bola okamžite vyslaná vrtuľníková záchranná zdravotná služba s lekárom.

Ilustračný obrázok k článku Zrážka 2 vetroňov sa skončila TRAGICKY: Obaja piloti sú mŕtvi!
Zdroj: HaZZ

Zrážku vetroňov pri obci Trebostovo v utorok popoludní neprežili dvaja pretekári medzinárodnej súťaže v bezmotorovom lietaní FCC gliding, ktorú v týchto dňoch hostí letisko v Prievidzi. TASR to potvrdili organizátori súťaže.

K nehode dvojice vetroňov došlo nad vrchom Končiar v okrese Martin. Oba vetrone dopadli na kopec do ťažko dostupného terénu. Na miesto okamžite vyslali vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu s lekárom, ktorý u oboch pilotov skonštatoval exitus. Nehodu neprežili plachtári z Litvy a Poľska. Všetci ostatní pretekári sa vrátili na letisko v Prievidzi, prípadne pristáli v teréne.

Prebieha vyšetrovanie

Nehodu vyšetruje Letecký útvar a námorný vyšetrovací útvar rezortu dopravy, informoval minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nominant Sme rodina) s tým, že akékoľvek ďalšie informácie súvisiace s nehodou bude možné zverejniť až po ukončení vyšetrovania.

„Organizátori súťaže vyjadrujú úprimnú sústrasť rodinám a celému poľskému a litovskému tímu,“ uviedli Aeroklub Prievidza a Košická letecká agentúra na oficiálnej stránke pretekov.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM