Rôzne

ZOO Bojnice otvorená aj s novinkou: Platia tieto bezpečnostné nariadenia

Svoje brány opätovne otvára aj Národná zoo Bojnice. Platia však bezpečnostné opatrenia. Čo treba dodržiavať?

Ilustračný obrázok k článku ZOO Bojnice otvorená aj s novinkou: Platia tieto bezpečnostné nariadenia
Zdroj: TASR

Svoje brány pre návštevníkov v stredu opätovne otvorí aj Národná zoo Bojnice. Zoologická záhrada prijala sériu preventívnych opatrení proti šíreniu ochorenia COVID-19 a otvorená tak bude v sprísnenom bezpečnostnom a hygienickom režime.

„Novinkou je sprístupnenie hlavného vstupu, ktorý bol od minulého roka pre rekonštrukciu priľahlej budovy uzatvorený. V zoo platí upravený a doplnený návštevnícky poriadok, ktorý je zameraný na bezpečnostné a hygienické nariadenia,“ informoval hovorca zoo Jaroslav Slašťan.

Upravené sú aj otváracie hodiny, návštevníci môžu bojnickú zoo navštíviť denne od 10.00 do 16.00 h.

Ochrana tváre

Vstup do zoologickej záhrady je povolený len s použitím rúška, respirátora, šatky alebo inej vhodnej ochrany, ktorá vytvára bariéru medzi tvárou a vonkajším prostredím, a po použití dezinfekčného prostriedku umiestneného pri vstupe.

Slašťan ďalej dodal, že budú vykonávať pravidelnú dezinfekciu toaliet, ako i plôch a povrchov, ktorých sa návštevníci častejšie dotýkajú. „Medzi ďalšie opatrenia patrí aj rozmiestnenie dezinfekčných staníc s manuálnymi dávkovačmi dezinfekčných prostriedkov na viacerých exponovaných miestach v zoo,“ podotkol.

Trpezlivosť

Národná zoo Bojnice zároveň žiada návštevníkov, aby boli na miestach, ktoré si vyžadujú čakanie, trpezliví a ohľaduplní, dodržiavali vyznačené odstupové vzdialenosti a minimálne dvojmetrové rozstupy.

V areáli zoo platí zákaz zhromažďovania sa, preto by sa mali návštevníci vyhýbať miestam, na ktorých by mohla nastať vyššia koncentrácia ľudí. Vivárium, pavilón slonov a pavilón opíc nebudú zatiaľ pre návštevníkov sprístupnené. Otvorená bude predajňa suvenírov, vstup bude povolený len po jednej osobe, v prevádzke budú tiež bufetové zariadenia, ktoré budú mať svoje osobitné hygienické a bezpečnostné opatrenia.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Slony v ZOO Bojnice
4
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM