Zuzana Vajayová Rôzne

Zodpovedným majiteľom psov rozdá zadarmo sáčky na exkrementy

Prievidza chce motivovať zodpovedných majiteľov psov a zároveň upozorniť na povinnosti tých majiteľov štvornohých miláčikov, ktorí pri venčení znečisťujú mesto.

Preto sa vedenie rozhodlo, že tí Prievidžania, ktorí zaplatili riadne daň za svojho psa, dostanú zadarmo 25 špeciálnych vreciek na psie exkrementy s lopatkou.

Hlavným cieľom rozdávania papierových vreciek je podľa samosprávy podnietiť psíčkarov k väčšiemu záujmu o čisté parky a verejné priestranstvá. „Ak máme žiť v modernom meste, musíme sa podľa toho aj správať. Chceme vytvárať čo najlepšie podmienky pre slušný a čistý život v našom meste,“ uviedla primátorka Katarína Macháčková.

Na nezodpovednosť majiteľov psov sa často sťažujú mnohí obyvatelia. Aj tento projekt má napomôcť tomu, že sa situácia bude zlepšovať aj bez sankcií. Mesto však zároveň pokračuje aj v kontrolách.

„Tak ako doteraz aj v roku 2012 bude mestská polícia monitorovať verejné priestranstvá a pokutovať psíčkarov, ktorí znečisťujú verejné priestranstvá pri venčení,“ podotkol náčelník mestskej polície Ľubomír Pomajbo.

Ako ďalej vysvetlil, kto bezprostredne neodstráni výkaly, ktorými pes znečistil verejné priestranstvo, môže dostať v zmysle všeobecne záväzného nariadenia mesta Prievidza pokutu do výšky 65 eur.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM