Monika Földešiová Rôzne

Zo SNS vystúpili tri miestne organizácie

K 9. marcu vystúpili zo Slovenskej národnej strany (SNS) tri miestne organizácie z okolia Prievidze a väčšina členov miestnej organizácie Prievidza. Pre TASR to uviedol jeden z členov, ktorí zo SNS vystúpili, neželá si však zverejniť svoje meno.

Každý z bývalých členov SNS podal oznámenie o svojom vystúpení zo strany individuálne. „K odôvodneniu bolo priložené oznámenie o odchode za každého člena s vlastnoručným podpisom od každeho odchádzajúceho člena a odovzdané včera pred okresnou konferenciou okresnému podpresedovi a miestnemu predsedovi v MO Prievidza,“ uviedol zdroj TASR.
Ako dôvod vystúpenia uvádzajú bývalí členovia SNS problematické vzťahy s okresným predsedom strany a nesúhlas s vylúčením bývalej prvej podpredsedníčky Anny Belousovovej zo SNS.
„Nesúhlasíme s vylúčením pani RNDr. Anny Belousovovej zo Slovenskej národnej strany. Strata politického a spoločenského potenciálu pani Belousovovej je pre nás neprijateľná. Niektorí členovia sme boli v Slovenskej národnej strane od roku 1996 a pracovali sme pre stranu v časoch dobrých aj zlých, ale nedá sa zmieriť s trestaním opačného názoru. To tu už raz bolo a trvalo to 40 rokov,“ uvádza sa v liste s odôvodnením vystúpenia zo SNS, ktorého kópiu má redakcia k dispozícii.
Zo SNS podľa informácií TASR vystúpila celá miestna organizácia Liešťany, Nováky a Nedožery – Brezany, väčšina členov prievidzkej organizácie a predseda miestnej organizácie v Diviakoch nad Nitricou.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM