Katarína Vlčková Rôzne

Zmena v meste: Táto ulica v Prievidzi sa zjednosmerní. Pozrite, koľko za to mesto zacvaká

Mesto Prievidza o pár dní začne s realizáciou jednosmerky na sídlisku Píly. Komplikovaná dopravná situácia sa tak zlepší, čo ocenia nielen vodiči, ale aj chodci. Pozrite, koľko ubudne z mestskej kasy.

Ilustračný obrázok k článku Zmena v meste: Táto ulica v Prievidzi sa zjednosmerní. Pozrite, koľko za to mesto zacvaká
Foto: Katarína Vlčková

Radnica na projekt zjednosmernenia Ulice Benického získala mimorozpočtové finančné prostriedky. Na sídlisku Píly tak vznikne jednosmerka za pomoci Nadácie Allianz.

„Cieľom týchto dopravných zmien je zvýšenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a taktiež zvýšenie ochrany chodcov hlavne v blízkosti materskej škôlky,“ priblížil dôvody hovorca Prievidze Michal Ďureje.

Ako pokračoval, náklady na zjednosmernenie Ulice Benického predstavujú sumu 1 745 eur. „Z toho tisíc eur mesto získalo od nadácie Allianz. Zvyšnou sumou sa mesto podieľa kofinancovaním,“ pokračoval hovorca.

Podľa Ďurejeho potreba zjednosmernenia vyplynula zo šírkových parametrov vozovky. Tie totiž komplikujú dopravnú situáciu, a to zvlášť v okolí materskej školy. „Tieto cesty sa budovali v čase, kedy neboli zaťažené tak intenzívnou dopravou ako je tomu v súčasnosti," upresnil a dodal, že práce sú naplánované na 18. až 22. augusta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM