Zuzana Vajayová Iné športy

Zlato len pre Dušičku

Na 3. kole Slovenského pohára detí, žiakov a mladších dorastencov v Trenčíne naši pocítili tlak konkurencie. Karatisti prievidzskej športovej školy pri Centre voľného času Spektrum s celkovou medailovou bilanciou 1-2-3 skončili na 14. mieste.

Dňa 21. apríla 2012 sa v trenčianskej hale AŠK Dukla zišlo na poslednom kole Slovenského pohára 473 karatistov z 43 klubov Slovenska. Prievidzskú športovú školu karate reprezentovalo 7 karatistov, ktorí s konečnou medailovou bilanciou 1–2–3 skončili na 14. mieste.

Ako prvá odštartovala 18 členná kategória kata chlapcov (5–7 rokov), kde nás na jednej strane pavúka reprezentoval Samuel Dušička a na strane druhej Boris Ivanko. Dušička sa do finále prepracoval hladko, stretol sa v ňom s premožiteľom Ivanka, s ktorým po nedodržaní štandardných postojov prehral 2:1 a obsadil druhú priečku. Ivanko v boji o bronz zaváhal a obsadil nepopulárne 5. miesto.

V kategórii kata mladších žiačok (8 – 9 rokov) v 21 člennej konkurencii nastúpila Romanka Oboňová, ktorej opäť uniklo finále o jednu zástavku. V boji o bronz však bola úspešná. Ema Brázdová, ktorá je jednou z ocenených grantového programu Talent novej Európy a Nikoleta Merašická nás reprezentovali v kategórii mladších kadetiek (12 – 13rokov). Brázdová sa z pomedzi 18 pretekárok umiestnila na treťom a Merašická na 7. mieste.

V kumite 5– až 7– ročných chlapcov nás reprezentovali Michal Zaťko do 20 kg, Samuel Dušička do 24 kg a Borisko Ivanko nad 28 kg. Najúspešnejší z trojice bol Samuel Dušička, ktorý jasne zvíťazil. Na 3. mieste skončil Michal Zaťko a ďalšiu zemiakovú priečku obsadil Boris Ivanko.

Dvojčlenné zastúpenie sme mali v kumite dievčat. V mušej hmotnostnej kategórii do 20 kg nás reprezentovala Sylvia Mišeje, ktorá skončila na 5. mieste. Romanka Oboňová vypadla v 1. kole svojej hmotnostnej kategórie.

Hodnotenie trénerky: „Išlo o posledné pohárové kolo pred blížiacimi sa Majstrovstvami detí žiakov a mladších dorastencov v Partizánskom, kde mohli pretekári zasiahnuť do bojov o cenné body a miestenky na tento šampionát. O tom svedčí aj veľká početnosť pretekárov v kategóriách a mierny chaos v hale. Tento fakt a nervozita poznačili výkony našich pretekárov. Po tejto súťaži sa budeme sústrediť na precíznu prípravu pretekárov, ktorí získali nomináciu na MSR.“

Zdroj: ŠŠK Prievidza www.karate-prievidza.sk Foto: Radoslava Oboňová

Zlato pre Dusicku
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM