Daniel Palacka Samospráva

Zima už klope na dvere: TOTO všetko je pripravené na boj so snehom v Prievidzi

Zima sa už každú chvíľu chystá udrieť aj v našom meste a pre cestárov sa začne náročné obdobie. Pozrite sa, čo všetko je v Prievidzi pripravené na odhŕňanie snehu z ciest a chodníkov.

Ilustračný obrázok k článku Zima už klope na dvere: TOTO všetko je pripravené na boj so snehom v Prievidzi
Zdroj: TASR

Už druhý rok bude v Prievidzi zabezpečovať zimnú údržbu miestnych komunikácií Správa majetku mesta Prievidza (SMMP). Mestská spoločnosť si plánuje prenajať aj ďalšiu techniku, práce budú po novom zabezpečovať jej zamestnanci a aktivační pracovníci, zamestnaní na verejnoprospešné práce (VPP).

„Nakoľko bola minulá zima taká, aká bola, tak sme hľadali také riešenia, aby sme zbytočne neprevyšovali zamestnanosť. Väčšinu riešime s vlastnými pracovníkmi, z technických služieb mesta budeme mať prenajatú techniku, na ňu sme zobrali ich pracovníkov, ktorí s ňou celý rok robia a takisto aj údržbára,“ povedal konateľ SMMP Ján Dobrovodský.

Spresnil, že zimnú údržbu bude spoločnosť vykonávať prostredníctvom štyroch technikov, ktorí budú zabezpečovať pohotovosť, 17 vlastných pracovníkov a štyroch zamestnancov Technických služieb prievidzskej radnice. „Na údržbu chodníkov a schodov máme dohodnutých verejnoprospešných pracovníkov. Dispečer si ich bude riadiť s pomocou mesta,“ doplnil.

Okrem prenajatej techniky má SMMP k dispozícii aj štyri vlastné stroje, zabezpečený má aj posypový materiál, pričom ide o približne 50 ton štrku. Podľa slov Dobrovodského je mesto na tohtoročnú zimu pripravené. „Minulá zima nás nejako nepreverila, ale nemáme obavy. Aj na noc 24. novembra hlásili mrazy, tak už boli chlapi v pohotovosti, boli pripravené malé sypače na chodníky. Myslím, že nás zima neprekvapí,“ uzavrel.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM