Rôzne

Žiaci zasadli do lavíc, KARANTÉNA je však stále v hre: Kedy a pre koho platí?

Všetkých 38 stredných škôl v pôsobnosti župy hlási otvorené. Platia však viaceré pravidlá, ktoré sa týkajú aj možnej izolácie.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci zasadli do lavíc, KARANTÉNA je však stále v hre: Kedy a pre koho platí?
5
Galéria

S prezenčnou výučbou sa tento týždeň začalo vo všetkých 38 školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Informoval o tom Matej Plánek z komunikačného oddelenia Úradu TSK.

Školský semafor

„Všetkých 38 krajských stredných škôl sa riadi školským semaforom. Ten stanovuje prevádzkové podmienky škôl a školských zariadení vrátane špecifík dodržiavania epidemických opatrení a odporúčaní počas pandémie ochorenia COVID-19,“ uviedol Plánek.

Žiaci a zamestnanci školy majú podľa neho prekryté horné dýchacie cesty podľa aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR (okrem výnimiek), dodržiavajú rozstupy. Povinné je používanie dezinfekčných prostriedkov, minimálne raz denne sa čistia všetky miestnosti, v ktorých sa žiaci a zamestnanci školy nachádzali.

Viac správ zo Slovenska

Možná karanténa

„Zabezpečené je minimalizovanie miešania žiakov a zamestnancov aj striedanie miestností pri vyučovaní. Telesná a športová výchova v interiéri sa realizuje bez miešania jednotlivých tried. Ďalšie aktivity a hromadné podujatia (účelové cvičenia, didaktické hry a podobne) sa nekonajú,“ doplnil Plánek.

Ako dodal, v prípade, že sa v triede vyskytne žiak alebo zamestnanec pozitívny na ochorenie COVID–19, ide celá trieda a zamestnanci, ktorí boli v úzkom kontakte s pozitívnou osobou, do desaťdňovej karantény (okrem tých, na ktorých platí výnimka z karantény).

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM