Katarína Vlčková Správy

Žiaci sa pustili do zveľaďovania mesta: Počmáraný plechový plot už bude minulosťou

Tretiaci z Obchodnej akadémie V Prievidzi sa v rámci projektu E-twinning pustili do zveľaďovania plechového plotu pri Nedožerskej ceste. Plot dostane aj novú grafickú úpravu. Prečítajte si viac.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci sa pustili do zveľaďovania mesta: Počmáraný plechový plot už bude minulosťou
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: Dnes24.sk

Plot na Nedožerskej ceste je hlavným vstupom do Prievidze a pohľad na grafitmi posprejovaný plot nepôsobil najlepším dojmom.

Študenti našej OA sa zapojili do tzv. e-twinningového maratónu Českej republiky na tému Miesto, kde sa ti dobre býva. „Hlavným cieľom maratónu bolo zamyslieť sa nad miestami v našich mestách, ktoré by sme chceli zmeniť k lepšiemu,“ povedali žiaci Obchodnej akadémie a v rámci projektu si vybrali práve plechový plot na Nedožerskej ceste.

„Realizujú projekt, ktorý najskôr navrhli ako imaginárny. Jeho podmienkou je, aby sa navrhlo niečo, čo by sa malo zmeniť k lepšiemu,“ objasnil pedagóg z OA Prievidza Stanislav Malega.

Prvé úpravy sú už na svete

„Tento plot je v strašnom stave. Preto sme navrhli 10 výtvarných návrhov a zavesili sme to na systém e-twinningového maratónu. Potom sme urobili prezentáciu, ktorú sme posunuli pred mestské zastupiteľstvo, poslanci i mesto sa toho chytili a vyčlenili nám peniaze. Na to začala dlhá cesta zháňania ďalších peňazí, materiálu a sponzorov, aby sme to zvládli do úspešného konca,“ povedal.

Prvým krokom bol náter základnou farbou. Ak všetko pôjde hladko, počas dvoch až troch týždňov by mal plot dostať konečnú grafickú úpravu, ktorú vytvoril bývalý študent prievidzskej obchodnej akadémie a súčasný študent dizajnu v Bratislave Dominik Hasák.

„Komunikuje aj s architektom mesta Prievidza, aby to spĺňalo tiež predstavy mesta. Je tam zahrnutý znak mesta, symboly basketbalu, ktorý je pre Prievidzu typický, sponzori a tí, ktorí sa na tom podieľali, dali nám materiál, pomohli nám,“ uzavrel Malega.

Zdroj: Global24/TASR
Foto: mesto Prievidza

Oprava-plechový plot-Prievidza
2
Galéria
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM