Zuzana Vajayová Rôzne

Zaťko a Dušička finalistami na GP Žilina

V športovej hale žilinského gymnázia sa opäť zišli karatisti nielen z celého Slovenska. Na majstrovstvách Stredoslovenského zväzu karate detí žiakov a mladších dorastencov náš región reprezentovali šiesti karatisti zo Športovej školy karate Prievidza

O tri najcennejšie kovy sa postarali Ema Brázdová v kata ml. kadetiek, keď si dokázala poradiť so všetkými pretekárkami a Samuel Dušička, ktorý pridal ďalšie dve zlaté medaily. Dušička už po tretí krát v tejto sezóne zvíťazil v oboch disciplínach a to v kata chlapcov a aj v kumite chlapcov do 24 kg. Táto kategória bola na GP Žilina v réžii karatistov Športovej školy karate Prievidza pri Centre voľného času Spektrum v Prievidzi. Dušička sa totiž vo finále stretol s rovnako talentovaným klubovým sparing partnerom Michalom Zaťkom. V napínavom zápase zvíťazil Dušička, ktorý kopom na pás vyhral 2:0. Michal Zaťko si tak do Prievidze odniesol zaslúžené striebro. Bronz do zbierky ŠŠK pridala Romanka Oboňová. V kategórii kata mladších žiačok ju porazila len Niznerová z Rapidu Bratislava, tesne 2:1. V repasáži Oboňová nezaváhala a odniesla si zo Žiliny peknú bronzovú medailu.

//„Za týmito výsledkami stojí cieľavedomá príprava a skvelé podmienky ktoré nám vytvára Centrum voľného času SPEKTRUM v Prievidzi, ktorého sme členom. Tréningové podmienky nám vylepšujú aj naši sponzori. Momentálne sa okrem medailí z GP Žilina tešíme aj z nových okien, ktoré nám za staré vymenila firma Slovaktual s.r.o. Pravenec. Osobne ďakujeme pánovi Jánovi Kulichovi,“ //dodala Čierna.

Majstrami Stredoslovenského zväzu karate pre súťažnú sezónu 2011/2012 sa stali Ema Brázdová v kata mladších kadetiek a Samuel Dušička v kata i v kumite chlapcov.

Grand Prix Žilina 2012

Majstrovstvá stredoslovenského zväzu karate detí, žiakov a ml. dorastencov:

  1. miesto: Ema Brázdová – kata ml. kadetky (12 – 13 rokov)
  2. miesto: Samuel dušička – kata chlapci (5– 7 rokov)
  3. miesto: Samuel dušička – kumite chlapci (5– 7 rokov) do 24 kg
  4. miesto: Michal Zaťko – kumite chlapci (5– 7 rokov) do 24 kg
  5. miesto: Romanka Oboňová – kumite dievčatá (8– 9 rokov) do 30 kg

Viac informácií na: www.karate-prievidza.sk

Zdroj: Športová škola karate Prievidza

Majstrovstva GP - karate
20
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM