Samospráva

Zámer radnice, čo poteší: Dva priechody budú zrejme osvetlené

Prievidzská radnica má záujem osvetliť priechody pre chodcov na Ulici S. Chalupku na sídlisku Píly. Projektom sleduje zvýšenie bezpečnosti chodcov, ale aj skvalitnenie cestnej premávky v tejto časti mesta.

Ilustračný obrázok k článku Zámer radnice, čo poteší: Dva priechody budú zrejme osvetlené
Zdroj: Dnes24.sk

„Projekt osvetlenia priechodov pre chodcov predstavuje európsky štandard osvetlenia frekventovaných komunikácií, kde hlavne pri zhoršených poveternostných podmienkach a v prechodových ročných obdobiach dochádza k častým dopravným kolíziám medzi chodcom a autom,“ uviedol vedúci referátu pre projekty a investície Mestského úradu v Prievidzi Ivan Benca.

Doplnil, že cieľom zámeru samosprávy je zvýšenie bezpečnosti prechádzajúcich tak, že budú priamo osvetlení doplnkovým osvetlením. „Chodec tak bude jasne viditeľný už z veľkej diaľky a vodiči motorových vozidiel budú vopred upozorňovaní na pohyb po komunikácii,“ konkretizoval.

Náklady na realizáciu osvetlenia odhaduje radnica na 24.000 eur, pričom financovať ju chce z mimorozpočtových zdrojov. Zámer, ku ktorému v súčasnosti pripravuje dokumentáciu, vzali na vedomie aj prievidzskí mestskí poslanci na svojom rokovaní v pondelok (22.8.).

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM