Rôzne Video

Začiatok prác sa blíži: Budú Prievidžania za teplo platiť menej? VIDEO

Projekt nového zdroja tepla pre Prievidzu má právoplatné stavebné povolenie. Sú tu však aj riziká.

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Prievidzský dodávateľ a distribútor tepla na hornej Nitre má už k dispozícii právoplatné stavebné povolenie na projekt nového zdroja tepla pre Prievidzu. Investíciu v hodnote niekoľkých miliónov eur chce financovať z Operačného programu Kvalita životného prostredia, Prievidzské tepelné hospodárstvo (PTH) pripravuje i nové zdroje pre Nováky a Zemianske Kostoľany.

Začiatok prác

„V PTH pracujeme na výbere dodávateľov jednotlivých technológií a stavieb a keďže sa chceme uchádzať o štrukturálne fondy, pripravujeme jednotlivé žiadosti a podklady pre získanie prostriedkov. Sme teda vo fáze verejného obstarávania," povedal v stredu po rokovaní so zástupcami EK na bani Cigeľ predseda predstavenstva PTH Rastislav Januščák.

Pre špičkovaciu kotolňu, ktorú bude spoločnosť podľa neho financovať z vlastných a úverových zdrojov, vybrala už dodávateľa a predpokladá, že s prácami začne už budúci mesiac.

Náklady

„V prípade projektu Prievidza tak ideme v súlade s harmonogramom. Súčasná situácia môže priniesť i riziká, jednak v dodávke a cien materiálov i technologických celkov. Zatiaľ máme prísľub od dodávateľov, že by to malo byť hotové," priblížil.

Náklady na vybudovanie nového zdroja pre Prievidzu sa pohybovali pri vypracovaní štúdie realizovateľnosti na úrovni 14 miliónov eur, dnes je to v nadväznosti na vyššie ceny stavebných materiálov 19 miliónov eur, z výzvy pre hornú Nitru na rekonštrukciu tepelných rozvodov chce PTH získať z fondov 13 miliónov eur, vyčíslil Januščák.

Ako to bude s cenami tepla v Prievidzi? Čítajte na ďalšej strane.

FOTO: Projekt nového zdroja tepla pre Prievidzu v areáli bane Cigeľ
10
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Správy z hornej Nitry

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM