Martin Valenta Krimi

Z predaja a výroby pervitínu polícia obvinila 11 osôb

Polícia v týchto dňoch zasahovala proti drogovým dílerom a výrobcom pervitínu v troch krajoch Slovenska - v Košickom, Trenčianskom a Bratislavskom. Polícia zaistila viac ako kilo pervitínu.

Z takéhoto množstva metanfetamínu by bolo možné vyrobiť takmer 70 tisíc dávok v hodnote približne 700 tisíc euro. Vyšetrovatelia Úradu boja proti organizovanej kriminalite z nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi obvinili celkovo 11 osôb. 5 z nich je stíhaných vo väzbe. Obvineným v týchto prípadoch podľa závažnosti hrozí trest odňatia slobody 3 až 20 rokov .

V Trenčianskom kraji je 5 obvinených z Prievidzi a okolí (30-ročný Pavol K. – stíhaný vo väzbe. 27-ročný Peter B., 20-ročný Peter R., 27-ročný Viliam P. a 26-ročný Radko G. všetci z Prievidze – stíhaní na slobode). Polícia tu zaistila kompletné laboratórium na výrobu pervitínu. Pri siedmych domových prehliadkach boli zadržané chemikálie na výrobu pervitínu – 5 litrov tekutiny s rozpustenými tabletkami a prekurzormi, ihly a striekačky. Denne mohlo laboratórium vyprodukovať stovky dávok drogy. Ide o nevyčísliteľnú hodnotu.

Pavol K. pervitín vyrábal ostatní 4 obvinení mu zabezpečovali na výrobu tabletky a prekurzory. Za takúto pomoc pri výrobe a distribúcii drog dostávali peniaze alebo časť pervitínu. Vyšetrovateľ ich obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi. Hrozí im trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.

zdroj:www.minv.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM