Martin Valenta Rôzne

Výstavba nákupného centra Korzo intenzívne pokračuje

V rekordne rýchlom čase chce nadnárodná developérska a správcovská skupina Alfa Group postaviť v Prievidzi na nábreží rieky Nitra nákupné centrum Korzo.

S výstavbou začala v polovici marca 2010 a otvorenie nákupného centra má v pláne už 23. septembra tohto roka. Stavebné práce pokračujú podľa harmonogramu. Informoval o tom na dnešnej tlačovej konferencii priamo na stavbe zástupca Alfa Group Klaus Hammer.
Nákupné centrum bude mať dve podlažia, nájomná plocha predstavuje 22.500 štvorcových metrov (m2), počet prevádzok bude 60. V objekte sa budú nachádzať štyri kaviarne a reštaurácie, z toho jedna bude ponúkať talianske špeciality. Hammer odhaduje, že zamestnanie si tam nájde približne 140 ľudí. Stráženie objektu síce zabezpečia kamerami, na ich obsluhu však v rámci chránenej dielne zamestnajú najmenej päť zdravotne postihnutých ľudí. Rokovali už o tom s úradom práce.
Centrum poskytne nákupné priestory predajcom s vysokou garanciou kvality a kultúry predaja. Záujem už prejavilo vyše 20 svetových predajcov, okrem iných firmy Bata, New Yorker, Alltoys, Kenvelo, A3Sport, Board Paradise, Panta Rhei, Deichmann a ďalší. Súčasťou bude parkovisko s vyše 400 parkovacími miestami a stánkami so službami. Názov Korzo a logo nákupného centra vybrali v ankete obyvatelia mesta. Návštevníci budú môcť v celom objekte využívať zdarma bezdrôtové pripojenie na internet. Postupne by tam malo pribudnúť multikino a rôzne atrakcie, ktoré v Prievidzi chýbajú. Uvažujú aj o výstavbe športoviska, ktorého súčasťou bude napríklad tarzandróm, skejt park, streetbalové ihrisko, ale aj letná terasa na grilovanie, konštatoval Hammer.
Investorom stavby je člen uvedenej medzinárodnej skupiny SCP, s. r. o., Bratislava. Alfa Group je rodinná firma, venuje sa výstavbe rôznych výrobných i administratívnych budov, ale aj stavieb v oblasti obnoviteľných energetických zdrojov so zreteľom na veternú a solárnu energiu. Pôsobí v Rakúsku, Maďarsku, Nemecku, Českej republike a v krajinách bývalej Juhoslávie.

zdroj TASR foto Martin Valenta

nakup center PD
15
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM