Webnoviny - Rôzne

Vysoké školy nepripravujú dobre študentov na prax

Iba dve pätiny, 41 percent slovenských študentov je spokojných s tým, ako ich vysoké školy pripravujú do praxe. Podľa nich sa súčasný systém vysokých škôl neriadi požiadavkami trhu.

Ilustračné foto SITA/AP (WEBNOVINY) – Napriek tomu v platových očakávaniach patria slovenskí študenti k najmenej skromným. Očakávajú nástupný plat 852 eur v hrubom, podobne ich českí kolegovia 850 eur, v Poľsku je to v priemere 754 eur, Lotyšsku 590 eur a Litve 522 eur. Vyplýva to z prieskumu, ktorý spoločnosť Deloitte uskutočnila od 27. januára do 27. februára 2011 v Poľsku, Českej republike, Litve, Lotyšsku a na Slovensku. Na prieskume realizovanom prostredníctvom internetu sa zúčastnilo 3 618 študentov, z toho 287 zo Slovenska.

Ako na dnešnej tlačovej besede uviedol Marián Hudák zo spoločnosti Deloitte, dnešní absolventi sú aktívni a nároční, a okrem iného sú aj ochotní sa za prácou sťahovať. Nová generácia je ochotná pracovať dlho, desať až 12 hodín, pracovný čas chce stráviť v príjemnom a priateľskom prostredí a veľa sa naučiť, opísala niektoré z výsledkov prieskumu Drahomíra Garajová z Deloitte Slovensko.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM