Daniel Palacka Samospráva

Výrub stromov v našom meste: Pozrite, v ktorých lokalitách sa uskutočnil

Niektoré zavadzajú, iné narušujú statiku. Pozrite, v ktorých lokalitách mesto pristúpilo k výrubu. Na paškál sa dostali dreviny zo zoznamu ešte z roku 2013.

Ilustračný obrázok k článku Výrub stromov v našom meste: Pozrite, v ktorých lokalitách sa uskutočnil
Zdroj: Dnes24.sk

Ako uviedol hovorca mesta Michal Ďureje výrub stromov začal v lokalite Dlhá ulica, Piesky, Košovská cesta, Sídlisko mládeže. Nasleduje Žabník, Píly, Zapotôčky – Nové mesto, Kopanice, cintoríny.

„Vypílenie každého stromu bolo dôkladne prehodnotené na základne usmernené zákona o ochrane prírody a krajiny, a vykonávacej vyhlášky Ministerstva životného prostredia, kde sa odporúča výrub v čase vegetačného pokoja. Aj to je dôvod prečo nebudú vypílené všetky stromy, ktoré žiadali obyvatelia mesta,“ ozrejmil hovorca mesta.

Ďalej ozrejmil, že všetky stromy určené na vypílenie, boli riadne posúdené kompetentným orgánom štátnej správy a prebehlo správne konanie, ktoré potvrdilo opodstatnenosť zásahu. Stromy, ktoré boli súčasťou balíka, na ktorý sa vypísala verejná súťaž, sú na kmeni označené značkou. Namiesto starých vypílených stromov prebehne náhradná výsadba nových mladých stromčekov, podľa platnej legislatívy.

„Stromy ktoré budú vypiľované, reflektujú požiadavky obyvateľov z obdobia roka 2013. Taktiež budú vypílené suché a nebezpečné stromy, ktorých vetvy ohrozujú obyvateľov a majetok najmä v nepriaznivom počasí, kedy sa odlamujú ich vetvy. Celkovo bude vyrúbaných 163 drevín. V tomto počte sú zahrnuté najmä vyschnuté stromy a kríky.,“ uzavrel hovorca mesta Michal Ďureje.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM