Rôzne

Vyhnite sa pokute: Povinné sčítanie sa končí cez víkend, jedna obec zaostáva

Sčítanie obyvateľov, domov a bytov je na konci. V Trenčianskom kraji bolo sčítaných takmer 93 percent obyvateľov.

Ilustračný obrázok k článku Vyhnite sa pokute: Povinné sčítanie sa končí cez víkend, jedna obec zaostáva
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

V Trenčianskom samosprávnom kraji bolo v pondelok (7. 6.) sčítaných takmer 93 % obyvateľov. Informovala o tom hovorkyňa pre sčítanie obyvateľov, domov a bytov 2021 Jasmína Stauder.

Trenčiansky kraj

„Celkovo sa v Trenčianskom kraji zatiaľ asistovane sčítalo takmer 16 900 obyvateľov. Z celkového počtu obcí v kraji sa sčítanie blíži ku koncu v 274 obciach. Jedna obec dosahuje podiel sčítaných do 80 % a jedna obec v kraji dosahuje podiel sčítaných do 70 %. Ide o obec Trebichava,“ doplnila hovorkyňa.

Ako dodala, v Trenčianskom kraji je zriadených 300 kontaktných miest. Obyvateľom je k dispozícii 344 stacionárnych asistentov a k záujemcom domov je pripravených prísť 523 mobilných asistentov.

Viac správ zo Slovenska

Hrozba pokuty

Tento víkend bude posledným, keď sa obyvatelia môžu zapojiť do sčítania. Zber údajov od obyvateľov sa skončí v nedeľu (13. 6.) o polnoci. „Po celom Slovensku sú k dispozícii kontaktné miesta, ktoré majú posilnené prevádzkové hodiny. Kontaktné miesto sa nevzťahuje na trvalý pobyt, preto môže obyvateľ využiť ktorékoľvek a kdekoľvek v SR," pripomína Stauder. Zoznam kontaktných miest je zverejnený na webe scitanie.sk v sekcii kontakty.

„Do posledného dňa je možné si aj objednať asistenta k sebe domov. Ešte aj v nedeľu ráno 13. júna je možné volať na call centrum 02/20924919 a vyžiadať si počas dňa asistenta," priblížila Stauder s tým, že služba je zadarmo.

Sčítanie je pre obyvateľa povinné a v prípade nesplnenia povinnosti môže byť udelená pokuta do výšky 250 eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM