Katarína Vlčková Rôzne

Vyhľadávané prírodné kúpalisko v kraji: Aha, ako oznámkovali kvalitu jeho vody hygienici!

Letná sezóna je za dverami a je načase pomaly zisťovať, ako to vyzerá z možnosťami kúpania v našom okolí. Hygienici z Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky zverejnili zoznam vôd na kúpanie a to aj s hodnotením kvality vody.

Ilustračný obrázok k článku Vyhľadávané prírodné kúpalisko v kraji: Aha, ako oznámkovali kvalitu jeho vody hygienici!
Zdroj: TASR

Hygienici z Úradu verejného zdravotníctva zverejnili zoznam vôd určených pre kúpanie v sezóne 2014. Celkovo je ich 32, z toho jedno prírodné kúpalisko pre Trenčiansky kraj.

Stále obľúbené kúpanie v prírodnom kúpalisku nesie so sebou mnoho rizík. Ľudia sa dostávajú do kontaktu s mikroorganizmami, ktoré môžu ohroziť ich zdravie. Je teda lepšie navštevovať tie vodné plochy, ktoré sú hygienicky nezávadné. Hygienici z ÚVZ SR pri každej z vôd oznámkovali kvalitu vody buď ako výbornú, dobrú alebo dostatočnú.

Pre Trenčiansky kraj, do ktorého spadá aj Prievidza, Úrad verejného zdravotníctva zverejnil len jednu plochu, ktorá vyhovuje kúpaniu. Je to Zelená voda pri Novom Meste nad Váhom, ktorá má podľa hygienikov výbornú kvalitu na kúpanie. Kúpacia sezóna na tejto vodnej ploche potrvá od 1.7. do 31. 8. 2014.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM