Rôzne

Vydržalo nám to takmer týždeň: Nové prípady koronavírusu v Trenčianskom kraji

Na Slovensku pribudlo osem nakazených novým koronavírusom. Po šesťdňovej pauze sú medzi nimi aj prípady z Trenčianskeho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Vydržalo nám to takmer týždeň: Nové prípady koronavírusu v Trenčianskom kraji
Zdroj: TASR

Počas utorka (5. 5.) pribudlo na Slovensku osem ľudí pozitívne testovaných na nový koronavírus. Národné centrum zdravotníckych informácií tak eviduje 1429 prípadov. Pribudlo aj 21 vyliečených pacientov, dokopy je ich tak 762. Informuje o tom na webovej stránke korona.gov.sk.

Na siedmy deň

Medzi novými prípadmi evidujú aj dva z Trenčianskeho kraja. Z údajov zverejnených na stránke NCZI vyplýva, že ide o ženy z okresov Trenčín a Prievidza.

V našom kraji sa teda vyskytli nové prípady až po takmer týždni, keďže predtým boli naposledy hlásené za 29. apríl. Počas ďalších šiestich dní nepribudol žiaden pacient, až teraz.

Čísla po okresoch

V Trenčianskom kraji sa tak doteraz podľa údajov na stránke NCZI vyskytlo 159 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19. Podľa okresov sú čísla nasledovné: 79 z okresu Prievidza, 25 z okresu Trenčín, 14 z okresu Považská Bystrica, 14 z okresu Partizánske, 10 z okresu Ilava, 6 z okresu Nové Mesto nad Váhom, 6 z okresu Bánovce nad Bebravou, 4 z okresu Púchov a 1 z okresu Myjava.

Značná časť z nich však už bola vyliečená.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM