Rôzne

Vydržalo nám to 45 dní: Nový prípad COVID-19 z okresu Prievidza

Začiatkom posledného júnového týždňa pribudli na Slovensku dva nové prípady ochorenia COVID-19. Jeden z nich z okresu Prievidza.

Ilustračný obrázok k článku Vydržalo nám to 45 dní: Nový prípad COVID-19 z okresu Prievidza
Zdroj: TASR

V pondelok (29. 6.) na Slovensku pribudli dva prípady nákazy novým koronavírusom. Celkovo krajina doteraz eviduje 1667 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na stránke covid-19.nczisk.sk.

Údaje o Slovensku

Spolu sa zatiaľ vykonalo 209.750 testov, počas pondelka ich bolo 784. Celkovo sa z ochorenia COVID-19 vyliečilo 1464 ľudí, v pondelok nepribudli žiadni vyliečení.

Hospitalizovaných je 19 osôb, v deviatich prípadoch ide o pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti sú tri osoby a na pľúcnej ventilácii nie je nikto. Sedemdňový kĺzavý medián je momentálne na hodnote 13.

Na Slovensku v pondelok nepribudlo žiadne úmrtie pacienta s pozitívnym testom na COVID-19. Celkovo Slovensko doteraz eviduje 28 úmrtí.

Po 45 dňoch

Medzi novými prípadmi je aj jeden z okresu Prievidza. Ide o prvý prípad v ňom po 45 dňoch, predtým bol naposledy jeden prípad ohlásený 15. mája.

V Trenčianskom kraji sa tak doteraz podľa údajov na stránke NCZI vyskytlo 182 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19. Podľa okresov sú čísla nasledovné: 95 z okresu Prievidza, 27 z okresu Trenčín, 16 z okresu Považská Bystrica, 14 z okresu Partizánske, 10 z okresu Ilava, 9 z okresu Bánovce nad Bebravou, 6 z okresu Nové Mesto nad Váhom, 4 z okresu Púchov a 1 z okresu Myjava.

Veľká časť z nich je však už vyliečená.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM