Filip Chudý Rôzne

Výborná správa: Negatívny test pacientky, končí karanténa v nemocnici!

NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach umiestnila do karantény 58 pracovníkov nemocnice. Tá sa však skončila.

Ilustračný obrázok k článku Výborná správa: Negatívny test pacientky, končí karanténa v nemocnici!
31
Galéria
Zdroj: TASR

Ako sme vás už informovali, dovedna 58 zamestnancov z Nemocnice s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach zostalo v preventívnej karanténe po tom, čo jedna z pacientiek zamlčala, že sa stretla s dcérou pracujúcou v Rakúsku. „V karanténe od pondelka (16. marca, pozn.) zostalo 22 lekárov, 30 sestier a šesť sanitárov. Jedna nezodpovedná občianka z okresu Prievidza, ktorá od 1. marca navštívila nemocnicu niekoľkokrát, priznala tento víkend, že sa stretla s jej dcérou, ktorá pracuje v Rakúsku,“ povedal Jaroslav Baška, predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), ktorý je zriaďovateľom nemocnice.

Počas svojich návštev v zdravotníckom zariadení podľa neho „obehala“ takmer celú nemocnicu. „Pacientke ráno odobrali vzorku a výsledok sa očakáva do 48 hodín. Ak bude tento odber pozitívny, týchto 58 zamestnancov, lekárov, sestier a sanitárov zostane v karanténe na 14 dní a nemocnica bude fungovať v obmedzenom režime,“ ozrejmil.

Nemocnica s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach na svojej facebookovej stránke však oznámila dobrú správu.

„Oznamujeme širokej verejnosti, že máme výsledok testu pacientky podozrivej na COVID – 19, ktorý je negatívny. Dnešným dňom (17. marca, pozn.) končí karanténa zdravotníckeho personálu,“ informovali.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM