Jakub Forgács Správy

Volí sa aj v bojnickej nemocnici: Pacientov na lôžku navštívia s prenosnou urnou

Podobne ako v prvom kole voľby prezidenta Slovenskej republiky, aj druhom pôjde s prenosnou volebnou urnou za pacientmi na oddelenia Nemocnice s poliklinikou v Bojniciach volebná komisia štvrtého okrsku. Tá sídli na slobodárni v jej areáli.

Ilustračný obrázok k článku Volí sa aj v bojnickej nemocnici: Pacientov na lôžku navštívia s prenosnou urnou
Zdroj: TASR

„Pacienti ležiaci v nemocnici majú o voľby záujem,“ povedala predsedníčka komisie Ľubica Daneková. Členovia komisie pôjdu do nemocnice po 17:00, záujem voliť na oddeleniach im totiž ešte môžu nahlásiť. „Zatiaľ sa nám nahlásili z interného oddelenia, ortopédie, neurológie, geriatrie, pľúcneho oddelenia,“ vymenovala Daneková.

Ako doplnila, voliť budú pacienti s voličskými preukazmi alebo pacienti z tohto okrsku, ktorí ležia v nemocnici. Či budú voliť aj zamestnanci, Daneková odhadnúť nevedela. „Pred dvoma týždňami boli voliť, napríklad zamestnankyňa na operačnej sále. Chcela, aby sme jej zavolali, kedy prídeme, keďže odtiaľ nemôže odísť,“ vysvetlila.

V popoludňajších hodinách prišla odovzdať hlas jednému z kandidátov aj Viola z Bojníc s manželom. „V prvom kole sme neboli voliť, ja som bola v nemocnici a manžel sám nechcel ísť,“ objasnila. V prvom kole nebol voliť ani Bojničan Radoslav. „Robím v inom meste a nedostal som sa sem,“ zdôvodnil svoju neúčasť. S výberom kandidáta mladý muž problém nemal. „Moje rozhodnutie bolo úplne jasné od začiatku. Myslím si, že viem kam to má smerovať, a preto som sa rozhodol tak, ako som sa rozhodol,“ podotkol.

V štvrtom bojnickom okrsku je zapísaných celkom 544 oprávnených voličov. Možnosť odovzdať hlas svojmu kandidátovi tam využili aj niekoľkí držitelia voličských preukazov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM