Katarína Vlčková Samospráva

Vodiči, pripravte sa na prípadné obmedzenia v doprave: Budú sa vymieňať lampy i opravovať križovatka

V nasledujúcich dňoch môže byť v niektorých častiach Prievidze obmedzená doprava. Po šiestich rokoch sa budú vymieňať nefunkčné svietidlá. Na rad príde aj rekonštrukcia svetelnej križovatky. Prečítajte si kde vás môžu čakať obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, pripravte sa na prípadné obmedzenia v doprave: Budú sa vymieňať lampy i opravovať križovatka
Zdroj: TASR

Technické služby Prievidze začali v týchto dňoch s realizáciou dvoch zásadných projektov. Vymieňať sa budú nefunkčné lampy na vstupe do Prievidze od Novák. Ďalším krokom je obnova svetelnej križovatky na nábreží Svätého Cyrila. Radnica vodičom odporúča, aby sa pripravili na možné obmedzenia v doprave.

Výmena po šiestich rokoch

V smere od Novák prejde výmenou 94 svietidiel, ktoré boli dlhodobo nefunkčné. Podľa vedenia Prievidze už v týchto dňoch práce finišujú a vymieňajú sa samotné svietidlá. „Práce sú naplánované na 21. a 22. týždeň a vodiči sa budú v tomto období stretávať s dopravnými obmedzeniami na vjazde do mesta. Po ich ukončení však bude táto vstupná brána do okresného mesta, po šiestich rokoch opäť adekvátne osvetlená, čím dôjde k zásadnému zvýšeniu bezpečnosti cestnej premávky,“ povedal hovorca Prievidze Michal Ďureje.

Oprava križovatky aj vďaka parkovnému

V týchto dňoch začala aj sľúbená rekonštrukcia cestnej svetelnej signalizácie na križovatke nábrežia Sv. Cyrila a Matice slovenskej. Projekt je financovaný z výnosov z parkovného. „Práce začali 19.5. a predpoklad ich ukončenia je v 23. týždni a vodičov taktiež žiadame o zvýšenú opatrnosť a trpezlivosť pri prechádzaní týmto úsekom,“ dodal Ďureje.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM