Webnoviny - Rôzne

Vodiči pozor na alkohol, polícia chystá kontroly

Polícia chystá na voľné dni akciu zameranú na dopravné priestupky a kontrolu alkoholu v krvi vodičov.

(WEBNOVINY) – Ako povedal dnes pre agentúru SITA riaditeľ Odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru SR Milan Hamar, krajské riaditeľstvá majú prijať vlastné opatrenia v dňoch pracovného pokoja, pracovného odpočinku a štátneho sviatku v období od 27. apríla do 2. mája a potom od 4. mája do 9. mája.

„Zamerané budú na objasňovanie priestupkov spáchaných porušením pravidiel cestnej premávky v spojení s kontrolou dodržiavania povinnosti vodiča nepožiť alkoholické nápoje a omamné látky pred jazdou a počas nej, najmä v obciach, na vjazdoch a výjazdoch z nich,“ povedal Hamar.

Na základe spracovaných štatistických údajov za prvý štvrťrok 2012 bolo dopravných nehôd so zranením 619, čo je takmer 30 % z celkového počtu dopravných nehôd. Najviac prípadov požitia alkoholu u vinníka dopravnej nehody bolo zaevidovaných v obci – 236, čo je viac ako 10-percentný podiel z celkového počtu nehôd 2 138.

Polícia zaevidovala 42 usmrtených osôb pri dopravných nehodách mimo obce, čo je trojnásobne viac ako v obci. „Je zrejmé, že k tomuto nepomeru v následkoch na živote v obci a mimo obce dochádza v súvislosti s nedodržaním ustanovenej rýchlosti v kombinácii s požitím alkoholu,“ zdôraznil Hamar. Polícia prijme opatrenia zamerané na kontrolu vodičov najmä v obci, ale aj na výjazdoch a príjazdoch k nim.

Zvýšenú pozornosť bude polícia venovať najmä miestam výskytu chodcov v obci bez verejného osvetlenia, pretože je práve podiel týchto miest na následkoch dopravných nehôd významný.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM