Rôzne

Vnútroblok na Kopaniciach prejde revitalizáciou: Pozrite, čo všetko tam pribudne

Mesto Prievidza pripravuje revitalizáciu vnútrobloku na sídlisku Kopanice. Primátorka Macháčková prezradila, ako sa zmení.

Ilustračný obrázok k článku Vnútroblok na Kopaniciach prejde revitalizáciou: Pozrite, čo všetko tam pribudne
Zdroj: Dnes24.sk

Sadové úpravy, rekonštrukciu chodníkov, nový mobiliár či multifunkčné ihrisko plánuje zabezpečiť samospráva Prievidze vo vnútrobloku medzi Ulicou energetikov, M. Gorkého a A. Bernoláka na sídlisku Kopanice. V tejto súvislosti vyhlásila výzvu na predkladanie cenových ponúk na vypracovanie projektovej dokumentácie. Informovala o tom primátorka Katarína Macháčková.

Projekt bude konkrétne riešiť dendrologický prieskum existujúcich drevín, nové sadové úpravy, terénne úpravy v prepadnutých častiach trávnatých plôch a rekonštrukciu existujúcich chodníkov.

Samospráva tiež plánuje vo vnútrobloku obnoviť a doplniť existujúce detské ihrisko modernými interaktívnymi hracími prvkami, výmenu stola na stolný tenis, výmenu a doplnenie parkového mobiliára, ako aj obnovu pouličného osvetlenia. Vybraný projektant navrhne vo vnútrobloku i nové multifunkčné ihrisko, ktoré vznikne na mieste toho pôvodného asfaltového.

Lehotu na predloženie cenových ponúk určila radnica do 19. marca, kritériom pre výber víťaza súťaže je najnižšia ponúknutá cena. Vybraný projektant by mal dokumentáciu zabezpečiť do 50 dní po podpise zmluvy o dielo.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Prievidze a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM