Martin Štěpánek Samospráva

Viete, koho budete voliť? Toto sú profily kandidátov na post župana!

Voľby do VÚC sa nezadržateľne blížia. Množstvo obyvateľov Prievidze však nevie, komu odovzdať pri volebných urnách svoj hlas. Prinášame vám profily kandidátov na post predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Viete, koho budete voliť? Toto sú profily kandidátov na post župana!
Zdroj: TASR

Prievidza, Trenčín, Považská Bystrica. Aj toto sú mestá, z ktorých pochádza 6 kandidátov na post predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja. Do bojov o lukratívne kreslo župana sa zapojili muži vo veku od 38 do 61 rokov. Voliči budú vo volebných obvodoch Bánovce nad Bebravou, Ilava, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Považská Bystrica, Prievidza, Púchov a Trenčín rozhodovať o predsedovi TSK a 45 poslancoch.

Týchto 6 mužov bojuje o vaše hlasy:

Pod číslom jedna sa o hlasy bude uchádzať Jaroslav Baška, súčasný poslanec NR SR. Baška má 38 rokov, žije v Dohňanoch a kandiduje za SMER-SD.

Číslo dva na svojej kandidátke má 38-ročný Marián Herdel. Pochádza zo Novej Dubnice a pracuje ako predseda združenia. Herdel vstupuje do volieb ako nezávislý kandidát.

Pod číslom 3 vstupuje do volebného kolotoča Jozef Lohyňa. Kandidát pochádza z Prievidze. 50-ročný podnikateľ a olympionik má podporu Kresťanskodemo­kratického hnutia, Slovenskej demokratickej a kresťanskej únie – Demokratickej strany, MOST – HÍD, Novej väčšiny – Dohody (D. Lipšic), Slobody a Solidarity a Občiansko konzervatívnej strany.

Číslo 4 na svojej kandidátke je Peter Palko. Pochádza z Trenčianskych Stankoviec a pracuje ako letecký inžiner. 61-ročný Palko vstupuje do volieb s podporou Komunistickej strany Slovenska.

Predposledným kandidátom na post predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (s číslom 5) je Juraj Smatana. 47-ročný kandidát pochádza z Považskej Bystrice a pracuje ako učiteľ. Vo voľbách kandiduje s podporou Zmeny zdola a Demokratickej únie Slovenska.

Šestku kandidátov uzatvára Ľubomír Žabár. 55-ročný podnikateľ pochádza z Trenčína. Do volieb vstupuje ako nezávislý kandidát.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM