Kultúra

Vianočný čas sa blíži...TOP akcie, na ktorých nesmiete chýbať

Vianočné obdobie začína v meste Prievidza príchodom Mikuláša, ktorý k nám zavíta v piatok, 4. decembra 2015 a otvorí Vianoce v meste. Mikuláš však nie je jediné lákadlo, na ktoré sa môžete tešiť!

Ilustračný obrázok k článku Vianočný čas sa blíži...TOP akcie, na ktorých nesmiete chýbať
Zdroj: TASR

Vianočné obdobie začína v meste Prievidza príchodom Mikuláša, ktorý k nám zavíta v piatok, 4. decembra 2015 a otvorí Vianoce v meste. Mikuláš však nie je jediné lákadlo, na ktoré sa môžete tešiť!

Jeho prvou zastávkou bude Námestie J. C. Hronského (pred Hotelom Magura), kde presne o 16.00 h spolu so svojimi pomocníkmi slávnostne rozsvieti novú vianočnú výzdobu. Hneď potom sa Mikuláš stretne s deťmi a rodičmi pred kostolom Piaristov. Príďte do sprievodu v kostýmoch anjelov a čertov a o 17.00 h vytvorte Mikulášsky sprievod, ktorý pôjde na Námestie slobody.

Tešiť sa môžete na rozsvietenie vianočného stromčeka, mikulášsku diskotéku a laserovú show, tancujúcich anjelikov, veľa sladkostí a svietiace náramky, ktorými rozžiarime naše mesto.

Účinkuje: SZUŠ Xoana, Divadlo „A“ a Divadlo SHANTI, o.z. Prievidza

Zároveň vás pozývame na rozprávkové predstavenie „Pom Pom“, ktoré si pre vás pripravilo Kultúrne a spoločenské stredisko v Prievidzi v podaní Divadla „A“ a Divadla SHANTI, o. z.. Predstavanie sa bude konať vo štvrtok, 3. decembra 2015 o 17.00 h v Dome kultúry!

Predstavenie je určené pre všetky dobré deti a ich rodičov a zároveň spojené aj s príchodom Mikuláša!

Rodičia prinesú balíčky pred predstavením do šatne Domu kultúry v Prievidzi označené menom a priezviskom dieťaťa.

Vstupné: 3,00 €, vstupenky sú už v predaji v pokladni Domu kultúry Prievidza!

ROZPRÁVKOLAND

90-minútová show plná rozprávkových postavičiek a piesní pre deti sa bude konať v nedeľu, 13. decembra 2015 od 17.00 h v City Aréne (ŠH). Show plná svetelných efektov, výborných tanečných vystúpení a hlavne obľúbených „šmolko“ hitov roztancuje všetky deti, ale aj ich rodičov. V hlavných úlohách sa predstavia ŠMOLKOVIA, MINIDISCO show – po prvýkrát známe hity z MINIDISCO v slovenčine a nebudú chýbať ani KIKI a RIKI…

Predpredaj vstupeniek v pokladni Domu kultúry Prievidza a v sieti Ticketportal.
Vstupné od 10,00 € / rodinná vstupenka 35,00 € (platí pre 4 osoby)
Vstúpte do ROZPRÁVKOLANDU!

BÍLÉ VÁNOCE Lucie Bílé 2015

Lucie Bílá už niekoľko rokov spríjemňuje svojim fanúšikom predvianočný čas tradičnými koncertmi, z ktorých dýcha láska, pokoj a kúzelná atmosféra blížiaceho sa Štedrého dňa. Repertoár týchto koncertov je prispôsobený práve tomuto čarovnému obdobiu. Luciu Bílú bude v rámci koncertu sprevádzať orchester a zbor Petra Maláska. Sviatočným slovom toto podujatie uvedie rímskokatolícky kňaz Zbigniew Czendlik. Špeciálnym hosťom bude rockový a muzikálový spevák Jan Toužimský.

**Vstupné: **
Tribúny – v predpredaji: 23,00 €, priamo pred koncertom: 28,00 €
Palubovka – v predpredaji: 27,00 €, priamo pred koncertom: 32,00 €

Predpredaj vstupeniek v pokladni Domu kultúry Prievidza od 12. októbra 2015.

Vianočný blší trh je tu opäť!

Príďte si nakúpiť milé drobnosti z druhej ruky, ktoré doteraz skrývali pivnice alebo povaly ľudí, ktorí sa chcú s Vami podeliť o kúsok zo svojich najväčších pokladov, dúfajúc, že skončia v dobrých rukách a urobia radosť aj niekomu inému.

Zároveň môžete objaviť krásne ručne vyrobené vecičky, náušnice a bižutériu a získať aj skvelé tipy na darčeky pod vianočný stromček v podobe rôznych zberateľských predmetov, kníh a oblečenia pre deti i dospelých.

Predaja sa môžu zúčastniť výlučne predajcovia so zberateľským a ručne vyrobeným sortimentom, second-hand oblečením, použitými knihami a ďalšími predmetmi v zachovalom stave. Účasť na blšom trhu je pre predajcov bezplatná. Svoju účasť je potrebné nahlásiť v Kultúrnom a spoločenskom stredisku v Prievidzi na e-mailovej adrese info.kasspd@prievidza.sk alebo na tel. čísle 046/541 20 29 – Nina Rusková. Stoly nebudú k dispozícii, treba si ich zabezpečiť individuálne!

Súčasťou blšieho trhu bude aj ďalší zo série výpredajov kníh, ktorý si pre vás pripravila Mestská knižnica Mikuláša Mišíka v Prievidzi. Môžete si vybrať knihy rôznych žánrov a tematického zamerania či už od slovenského alebo zahraničného autora. Zaujímavá je aj symbolická cena, ktorou prispejete na nákup nových kníh a obnovu knižničného fondu knižníc. Zároveň vám budú k dispozícii aj pani knihovníčky, ktoré vám rady poradia a usmernia vás.

V prípade, ak máte záujem darovať knihy Mestskej knižnici, obráťte sa na ktorúkoľvek z našich troch pobočiek:

kde po predchádzajúcej konzultácii môžete odovzdať vaše knihy.

foto: ilustračné

Vianočný čas sa blíži...TOP akcie, na ktorých nesmiete chýbať
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM