Ľubomíra Karmanová Kultúra

Vianočné obdobie začína Mikulášom: Vieme kedy ho môžete stretnúť v uliciach Prievidze

Vianočné obdobie začína v Prievidzi príchodom Mikuláša. Deti sa s ním môžu stretnúť priamo v uliciach mesta. Okrem toho, že musí rozdať deťom množstvo sladkostí, ho čaká aj jedna dôležitá povinnosť.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné obdobie začína Mikulášom: Vieme kedy ho môžete stretnúť v uliciach Prievidze
Zdroj: TASR

Vianočné obdobie začína v meste Prievidza príchodom Mikuláša, ktorý do nášho mesta zavíta už vo štvrtok 3. decembra o 17.00 hod. V Dome kultúry je na tento podvečer pripravené rozprávkové predstavenie „Pom Pom“, v podaní Divadla „A“ a Divadla SHANTI, o. z.. „Predstavenie je určené pre všetky dobré deti a ich rodičov a zároveň spojené aj s príchodom Mikuláša,“ prezradil hovorca mesta Michal Ďureje.

V piatok 4. decembra Mikuláš otvorí Vianoce v meste. „Jeho prvou zastávkou bude Námestie J. C. Hronského, pred Hotelom Magura, kde presne o 16.00 hod. spolu so svojimi pomocníkmi slávnostne rozsvieti novú vianočnú výzdobu,“ dodal Ďureje.

O 17.00 hod. sa deti môžu s Mikulášom stretnúť aj pred kostolom Piaristov. „Príďte v kostýmoch anjelov a čertov a vytvorte Mikulášsky sprievod, ktorý pôjde na Námestie slobody,“ vyzýva hovorca. Práve na Námestí slobody Mikuláš poteší všetky poslušné deti sladkosťami.

„Vrcholom večera bude zažnutie vianočnej výzdoby v celej Prievidzi. Okrem toho sa na Námestí slobody môžete tešiť na rozsvietenie vianočného stromčeka, mikulášsku diskotéku a laserovú show, tancujúcich anjelikov a svietiace náramky, ktorými rozžiarime naše mesto,“ priblížil program Ďureje.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM