Daniel Palacka Kultúra

Vianočná atmosféra OBRAZOM: Litre kapustnice, ríbezľového vína, medoviny a to nie je všetko!

Osem starostov a starostiek z okolitých dedín sa rozhodlo podeliť o svoje recepty na vianočnú kapustnicu. Po námestí rozvoniavali všakovaké dobroty. Neuveríte ale, koľko kapustnice sa zjedlo!

Ilustračný obrázok k článku Vianočná atmosféra OBRAZOM: Litre kapustnice, ríbezľového vína, medoviny a to nie je všetko!
Zdroj: TASR

„Táto, môžeme povedať aj starostovská povolebná kapustnica, návštevníkom veľmi chutila. Dôkazom je, že sa jej minulo plné dva kotly, teda približne 120 litrov,“ informoval manažér združenia Tomáš Šujan. Ľudia mohli ochutnať aj miestne špeciality, ako je pravnianska medovina, po domácky vyrobené vyprážané zemiakové lupienky na paličke, varené ríbezľové víno. Pravnianske ženy pripravili horúci vianočný punč.

O kultúrny program sa postarala spevácka skupina Roveň z Poruby. Zaspievala niekoľko vianočných a ľudových piesní a na záver spoločne s účastníkmi hymnickú pieseň Daj Boh šťastia tejto zemi. Súčasťou podujatia boli aj tvorivé dielne pre deti i dospelých. Učili sa pripravovať vianočné ozdoby, maľovať na sklo a ozdobovať medovníčky. Zaujalo aj pečenie vianočných oblátok priamo pred očami návštevníkov. Svojimi výrobkami z dreva, kože, keramiky či prútia sa prezentovali viacerí majstri ľudových remesiel zo širokého okolia.

Vianočná kapustnica na trhoch v Nitrianskom Pravne
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM