Daniel Palacka Kultúra

Vianoce v Prievidzi otvorí Mikuláš: Aké podujatia sa ešte pripravujú?

Kultúrne a spoločenské stredisko (KaSS) v Prievidzi pripravilo k blížiacim sa vianočným sviatkom množstvo zaujímavých podujatí. Podrobnejšie informácie sa dozviete v článku.

Ilustračný obrázok k článku Vianoce v Prievidzi otvorí Mikuláš: Aké podujatia sa ešte pripravujú?

Blížiace sa vianočné sviatky si budú môcť Prievidžania pripomenúť v rámci troch podujatí, ktoré pre nich pripravilo v najbližšom období Kultúrne a spoločenské stredisko (KaSS) v Prievidzi. „Už 26. novembra to bude Umenie regiónu s puncom zimy a Vianoc, 4. decembra rozprávkové predstavenie Keď kúzla sú pri moci a o deň neskôr príde do mesta Mikuláš,“ uviedla Nina Rusková z KaSS.

Priblížila, že vianočné umenie regiónu, ktoré je zamerané na tradície a prezentácie umeleckých remesiel, ponúkne návštevníkom nielen ich ukážky, ale i možnosť vyskúšať si rôzne ľudové techniky. „Dejiskom tohto podujatia spojeného aj s predajom umeleckých predmetov i ozdôb bude 26. novembra od 10.00 h dom kultúry,“ doplnila.

Keď kúzla sú pri moci je najnovším počinom Divadla „A“ a Divadla Shanti. „Je to rozprávočka o posledných čarodejniciach na svete, ktoré kúzla v dnešnej dobe využívajú len na to, aby si uľahčili život,“ objasnila jej režisérka Zuzana Kráľová. Na predstavenie v dome kultúry 4. decembra o 17.00 h zavíta aj Mikuláš.

Podobne ako v minulom roku otvorí 5. decembra Vianoce v meste Mikuláš so svojimi pomocníkmi. „S deťmi sa stretne o 16.30 h pred kostolom piaristov, skadiaľ sa vydajú na Námestie slobody, aby tam spoločne rozsvietili vianočný stromček. Na záver čaká na deti mikulášska diskotéka a prekvapenie,“ dodala Rusková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM