Rôzne

Vakcinačné centrum Trenčianskeho kraja očkuje v TISÍCOCH: Čím je jedinečné?

V krajskom vakcinačnom centre v Trenčíne zaočkovali počas víkendu 3 440 ľudí. Pripravení sú aj na iné vakcíny.

Ilustračný obrázok k článku Vakcinačné centrum Trenčianskeho kraja očkuje v TISÍCOCH: Čím je jedinečné?
9
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Počas víkendu (20. – 21. 3.) zaočkovali v novom krajskom veľkokapacitnom vakcinačnom centre na trenčianskom výstavisku Expo Center 3 440 ľudí proti COVID-19. Informoval o tom predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška.

Meškanie aj čakanie

V sobotu podľa Bašku zaočkovali 1 630 ľudí, v nedeľu ďalších 1 810. Očkovanie každý deň zabezpečovalo 80 až 90 ľudí. Organizačne sa na očkovaní vo veľkokapacitnom centre podieľal TSK, považskobystrická nemocnica, výstavisko a Stredná zdravotnícka škola, Stredná odborná škola obchodu a služieb v Trenčíne a Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka.

„Priebeh očkovania bol dobrý, v sobotu možno tie prvé dve hodiny sa čakalo dlhšie, pretože ráno prišlo o 200 ľudí viac, ktorých presunuli. V nedeľu už neboli žiadne problémy, dokonca očkovanie bolo v predstihu a čakalo sa na prihlásených ľudí. Podľa reakcií ľudí bolo očkovanie zvládnuté na profesionálnej úrovni,“ doplnil Baška s tým, že všetci, ktorí sa na prvom očkovaní podieľali, si zaslúžia poďakovanie.

Jedinečnosť

S 15 očkovacími miestami je podľa Bašku nové veľkokapacitné očkovacie centrum na trenčianskom výstavisku najväčším na Slovensku. Centrum v Trenčíne je jedinečné aj vďaka laminárnemu boxu, v ktorom sa naťahuje vakcína do striekačiek v ochrannej atmosfére a následne sa prenáša v sterilných prepravkách na jednotlivé očkovacie miesta. Všetko je v dezinfekčnom prostredí.

„Myslím si, že očkovacie centrum je pripravené očkovať aj inými vakcínami, ako je AstraZeneca,“ doplnil predseda TSK.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM