Martin Valenta Rôzne

V slovenskej basketbalovej reprezentácií aj Nuber a Szalay

Slovenská basketbalová reprezentácia mužov odštartuje prípravu na sezónu 2010/11, v ktorej ju čaká boj o postup do A-divízie kvalifikácie ME, už v pondelok 31. mája.

Hlavný kormidelník František Rón pozval na úvodný zraz 24 hráčov, medzi ktorými nechýbajú ani bratia Martin a Radoslav Rančíkovci, či Anton Gavel.
Dvojdňový zraz v Bratislave bude mať hlavne diagnosticko-edukačný charakter a tréneri chcú v prvom rade zistiť zdravotný stav hráčov po uplynulej sezóne. „Hlavne sa musíme zorientovať, zistiť zdravotný stav hráčov a či tam sú nejaké zranenie prípadne iné problémy. V druhom rade chcem hráčov pomaly nasmerovať k tomu ostrému štartu prípravy, ktorý bude v 1. júla. V júni teda bude hlavným programom fyzická príprava, aby sme sa potom mohli zamerať už rovno na ten basketbal,“ uviedol pre TASR generálny manažér reprezentácie Michal Ondruš.
Slovensko čakajú v auguste zápasy C-skupiny kvalifikačnej B-divízie ME. V nich sa postupne stretne s Českom, Švajčiarskom a Cyprom. Zverenci trénera Františka Róna odohrajú dva z troch zápasov v domácom prostredí a realizačný tím tomu prispôsobil aj plán siedmich prípravných duelov. „Vzhľadom na to, že dva kvalifikačné zápasy budeme hrať doma, tak aj súperov v príprave sme chceli pritiahnuť na domáce palubovky. Vybrali sme si súperov, ktorí sú ochotní pricestovať na Slovensko. S Gruzínskom, Rumunskom i Rakúskom hráme doma, von pôjdeme len do Poľska a na jeden zápas aj do Rakúska, no to je kúsok za hranicou,“ komentoval Ondruš a dodal, že sú spokojní aj s kvalitou súperov: „Gruzínskom má veľmi silný tím a momentálne hrá v A-kategórii, rovnako je na tom aj Poľsko a dobrí sú Rumuni.“

Nominácia hráčov na zraz:
Anton Gavel (Brose Baskets Bamberg), Maroš Žuffa (Wesleyan University), Róbert Nuber (MBK Handlová), Richard Grznár (Astrum Levice), Roman Marko (BC Kolín), Andrej Červenka (BK Děčín), Dušan Pandula (Mlékarna Miltra Nový Jičín), Martin Sýkora (BK Pardubice), Stanislav Baldovský (BK 04 AC LB Spišská Nová Ves), Marek Kozlík (AB Cosmetics Pezinok), Martin Rančík, Justín Sedlák (Florida Tech), Daniel Novák (BK SPU Nitra), Pavol Lošonský (Cal-Irvine), Tomáš Mrviš (MBK Handlová), Andrej Kuffa (BK Inter Bratislava), Radoslav Rančík (Galatasaray Istanbul), Michal Baťka (BK 04 AC LB Spišská Nová Ves), Peter Sedmák (Basketbal Brno), Peter Terlanda (Astrum Levice), Branislav Tomek (BK SPU Nitra), Gabriel Szalay (BC Prievidza), Martin Miklošík (Clinicas Rincon Axarquia), Peter Dorazil (ŠKP Banská Bystrica)

Realizačný tím:
Hlavný tréner: František Rón
Asistent trénera: Peter Bálint
Manažér družstva: Michal Ondruš
Lekár: Radovan Kŕč
Masér: Tomáš Roman

prípravné zápasy:
19. júla, Pezinok: Slovensko – Gruzínsko
24. júla – 25. júla, Lodž alebo Katowice: dvakrát Poľsko – Slovensko
31. júla – 1. augusta, Prievidza: dvakrát Slovensko – Rumunsko
6. augusta, Pezinok: Slovensko – Rakúsko
7. augusta, miesto zatiaľ neurčené: Rakúsko – Slovensko

zápasy C-skupiny kvalifikačnej B-divízie ME:
14. augusta, Prievidza: Slovensko – Česko
17. augusta, miesto zatiaľ neurčené: Švajčiarsko – Slovensko
21. augusta, Pezinok: Slovensko – Cyprus

zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM