Katarína Vlčková Samospráva

V Prievidzi sa bude deratizovať: Dajte si pozor na štvornohých miláčikov!

Chladnejšie počasie a málo potravy v okolí smetných košov môže rozmnožiť výskyt nebezpečných potkanov v Prievidzi. Radnica preto zariadi derazitáciu. Pozor si však v danom období budú musieť dať hlavne majiteľa psov.

Ilustračný obrázok k článku V Prievidzi sa bude deratizovať: Dajte si pozor na štvornohých miláčikov!
Zdroj: TASR

Mesto každoročne bojuje proti výskytu potkanov, ktoré znepríjemňujú život obyvateľom. Podľa našich zistení Prievidza na tom nie je až tak zle a premnoženie nehrozí.

Deratizácia sa vykonáva počas jarných a jesenných mesiacov, teda dvakrát ročne. V blízkom čase „pôjde o jarnú deratizáciu v termínoch – apríl, máj 2014,“ uviedol pre portál Prievidza 24 hovorca mesta Michal Ďureje. Podľa mesta v Prievidzi nie je potrebná zvýšená deratizácia hlodavcov v jednotlivých častiach mesta, a preto sa deratizácia bude vykonávať rovnomerne na celom území. „Deratizované budú verejné budovy a verejné priestranstvá v cene 2 500 eur“ upresnil Ďureje.

Prievidza každoročne vyhlasuje verejnú súťaž pre firmy zaoberajúce sa deratizáciou. Podľa hovorcu mesto vyberie firmu, ktorá bude najlacnejšia a bude mať potrebné kvalifikácie na deratizáciu.

V mesiacoch apríl, máj by mali hlavne psíčkari dávať pozor na svojich miláčikov a zabrániť tým kontaktu s návnadami. Prievižania sú o deratizácii informovaní pravidelne, aj prostredníctvom mestského rozhlasu a miestnej tlače, dodal Ďureje.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM