Ľubomíra Karmanová Správy

V Prievidzi pribudne 600 nových pracovných miest: Táto spoločnosť u nás preinvestuje viac ako 50 miliónov

Do Prievidze smeruje nový nemecký investor. Na výrobu, ktorú plánuje spustiť v Priemyselnom parku, preinvestuje v prvej etape 50 miliónov eur. Spoločnosť na výrobu automobilových komponentov vytvorí 600 pracovných miest.

Ilustračný obrázok k článku V Prievidzi pribudne 600 nových pracovných miest: Táto spoločnosť u nás preinvestuje viac ako 50 miliónov
Zdroj: TASR

Nemecká spoločnosť Brose sa v prestížnom hodnotení Marken-Studie umiestnila medzi TOP lídrami nemeckých značiek. Spoločnosť už začala s realizáciou investície v Prievidzi, kde vytvorí v prvej fáze 600 nových pracovných miest.

„Celkovo 33 nemeckých značiek bolo hodnotených štúdiou ich kvality Marken-Studie. Štúdia hodnotila nemecké spoločnosti podľa desiatich kritérií ako napríklad sociálny význam, skúsenosti značky, pýcha zamestnancov, schopnosť neustále rozširovať predaj svojich produktov a podobne,“ informoval o novom investorovi hovorca mesta Michal Ďureje

Ako dodal, v hodnotení obsadila celkovo druhé miesto spoločnosť Brose, ktorá za sebou zanechala aj také spoločnosti ako Audi, BMW, Porsche a Mercedes. Práve táto spoločnosť pripravuje spustenie výroby aj v Priemyselnom parku Prievidza, kde plánuje produkciu komponentov pre automobily. „V prievidzkom priemyselnom parku v prvej etape preinvestuje 50 miliónov eur a vytvorí 600 pracovných miest,“ dodal na záver Ďureje.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM