Monika Földešiová Iné športy

V Nitre sme sa nenechali zahanbit

V sobotu 19. marca sa v Nitre po veľmi dlhom čase znovu zložili korfbalové koše na zápas. V hojnom počte do Nitry pricestovali Prievidžania a mohli sa tak odohrať hneď 2 zápasy, juniorský a seniorský, obidva na 2 polčasy po 20 minút.

V minulosti bolo zvykom, že sa kluby hrajúce ligu pravidelne striedali v organizácii turnajov. Liga je zatiaľ ešte stále nereálna, nakoľko na Slovensku momentálne pôsobia len 2 kluby, konkrétne v Prievidzi a v Nitre. Priateľské zápasy sa však už rozbehli naplno. Po marcovom úvodnom stretnutí v Prievidzi sa uplynulú sobotu odohrala odveta v ŠH Olympia v Nitre. Na prvý zápas nastúpili juniori oboch celkov. Vekovo síce vyrovnaní hráči, skúsenosťami však nie až tak porovnateľní. Prievidzská omladina trénuje spolu približne 5 rokov, nitrianske nádeje sotva rok. Nezľakli sa však a hrali s obrovským nasadením. Konečný výsledok 3:12 nie je reálne až taký neprijateľný. V druhom polčase dokonca Nitra inkasovala iba 3 koše, čo je prísľubom zlepšenej hry aj do budúcnosti. Pre Prievidzu to bola dobrá príprava na aprílový Svetový pohár do 19 rokov, na ktorý vycestujú do Holandska, pre Nitru len druhá skúsenosť reálneho zápasu. Seniorský zápas sa niesol v duchu odvekej rivality. Na palubovke sa znovu proti sebe postavili hráčky a hráči, ktorí medzi sebou zvádzali tuhé boje aj v minulosti. Herný a tréningový výpadok na nitrianskej strane bol pochopiteľne vidieť. To sa odzrkadlilo aj na konečnom skóre 5:20. Predviedli však aj niekoľko pekných akcií a po lepšej taktickej príprave bude nabudúce výsledok určite prijateľnejší.

Po zápase sa predstavitelia obidvoch tímov zhodli na tom, že v rozbehnutej tradícii treba pokračovať a ďalší zápas je naplánovaný už o 3 týždne v Prievidzi. Ak by ste sa chceli na mladých korfbalistov prísť pozrieť, prípadne si to aj vyskúšať, tréningy sú pravidelne každý štvrtok od 16:00 a sobotu od 13:00 na ZŠ Fatranská.

Sumár zápasov: //juniori: // KK Nitra – SKK Dolphins Prievidza 3:12 (3:9) body za Nitru: Sonnenschein (2), Fialová Zostava KK Nitra: Levčík, Konc, Levčíková, Pekárová, Borovský, Sonnenschein, Fialová, Filová, Gajdošová, Kosa //seniori:// KK Nitra – SKK Dolphins Prievidza 5:20 (1:8) body za Nitru: Sonnenschein (2), Kosa, Miklovič, Levčík Zostava KK Nitra: Kosa, Miklovič, Ďuriačová, Malá, Kellner, Sonnenschein, Miklovičová, Mináriková, Gajdošová, Fialová, Levčík 100 divákov, rozhodoval: Kotlár

Tomáš Sonnenschein (hrajúci tréner KK Nitra): //„Som rád, že sa nám po dlhej dobe podarilo v Nitre zorganizovať korfbalový zápas. V oboch zápasoch sa prejavili väčšie skúsenosti súpera, ale bojovnosťou sme sa im dokázali vyrovnať a rozdiel v skóre nebol až taký výrazný. Chcel by som naše hráčky a hráčov vyzdvihnúť za prístup, snahu počas oboch zápasov a dobrú obranu. Tešíme sa na ďalšie zápasy, ktoré by sa mali uskutočniť približne o mesiac v Prievidzi.“ //

korfbal
28
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM