Rôzne

V Malinovej pomôžu i mladým rodinám: Stavajú nový bytový dom

V obci Malinová v okrese Prievidza budujú novú bytovku, pričom bývanie tam nájdu i mladé rodiny. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku V Malinovej pomôžu i mladým rodinám: Stavajú nový bytový dom
Zdroj: TASR

Individuálna bytová výstavba v Malinovej v okrese Prievidza sa rozšíri i o nájomné bývanie. Súkromný investor tam v spolupráci s miestnou samosprávou buduje bytový dom, kde by podľa zámeru obce mali nájsť nové bývanie i mladé rodiny, ktoré sa chcú osamostatniť.

Výstavbu bytového domu zabezpečuje súkromný investor. „Vyhlásili sme verejnú obchodnú súťaž na pozemok, prihlásil sa jeden záujemca, ktorý to aj vyhral, splnil všetky podmienky s tým, že keď bude bytový dom postavený, chceme ho dostať pod správu obce," načrtol starosta Juraj Stiffel. Spresnil, že obec plánuje dom odkúpiť z prostriedkov Ministerstva dopravy a výstavby SR a Štátneho fondu rozvoja bývania.

Ľudia sú nedočkaví

Projekt rozbehlo ešte bývalé vedenie obce. S výstavbou domu začal súkromný investor v apríli, stavbu chcú skolaudovať do konca tohto roka. „Máme tu dosť mladých rodín a mladých ľudí, ktorí by sa chceli osamostatniť a odísť napríklad z rodičovského domu. Ešte žiadosti neprijímame, ale robíme si prieskum, už teraz vieme, že 16 bytových jednotiek obsadíme. Žiadosti by sme mali začať prijímať v druhej polovici alebo ku koncu septembra," priblížil starosta.

„Viem, že ľudia sú tu veľmi nedočkaví, ešte predtým, ako sa začalo stavať, sa ma pýtali, či sa už začne stavať bytovka. Z toho je vidieť, že ľudia tu veľmi potrebujú byty. Najmä mladí ľudia, ktorí už nechcú bývať s rodičmi alebo v rodičovských domoch," spomenul poslanec Pavol Remiaš.

Nebude jediným

Sú to podľa neho i lokálpatrioti, lebo sa im nechce ísť preč z dediny. „Veľmi to pomôže ľuďom, ktorí tu majú blízko rodičov, ďalších príbuzných, môžu sa tak často navštevovať a bývať samostatne," uzavrel.

Budovaný dom nebude v obci jediným. „Momentálne máme naprojektované dva, uvidíme, ako dopadne proces posudzovania vplyvov na životné prostredie a situácia ohľadom nového koronavírusu, ako na tom budú financie, keďže by sme chceli s výstavbou druhého začať v druhej polovici tohto roka, ten by sme chceli minimálne dostať pod strechu," dodal starosta.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM