Monika Földešiová Iné športy

V Karate FKŠ 6 nových majstrov

Karate FKŠ sa zúčastnilo na Majstrovstvách sveta v karate v Talianskej Carrare a reprezentovalo Slovensko ale aj naše mesto. Všetci pretekári mali náročnú prípravu, ktorá začala začiatkom augusta a chceli predviesť, čo natrénovali a nenechali nič na náhodu...

Ilustračný obrázok k článku V Karate FKŠ 6 nových majstrov
Zdroj: Dnes24.sk

Všetci pretekári nastupovali s odhodlaním postúpiť do finále, ktoré bolo v nedeľu a bojovať o najcennejší kov, čo sa v podstate podarili všetkým pretekárom z nášho klubu. Zlaté medaile si postupne zapisovali v jednotlivých kategóriach. Hlavne trojica nových účastníkov, ktorí zbierali cenne kovy ako v kata taj v kumite. Samozrejme, že naše stálice sa nedali zahambiť a žali úspech na jednotlivých zápasiskách.

Najťažšie kategórie boli už ako každý rok kata a kobudo ženy, kde sme mali zastúpenú Dominiku Šalamonovú. Tá išla exelentne a zlatá medaila jej ušla len o jednu desatinku. Vynikajúci výkon podala aj dorastenka Barbora Novotná, ktorá bojovala s nesmiernym nasadením, čo sa odzrkadlilo aj na jej medailovom umiestnení ziskom 4 zlatých medailí. Dobre si počínala aj Lucia Hromadová, ktorá si vyskúšala aj dorastenecké kategórie a získala 4 zlaté.

Najväčši počet medailí doniesol Adrian Zaborský. Ten na zápasiskách pôsobil ako doma a súperom dával najavo, že si prišiel po víťazstvo. Ziskom 5 zlatých medailí medzi nováčikmi na majstrovstvách sveta bola nádejná Kristinka Huová, ktorá získala 2 zlaté medaile. Lukáš Martiš oslnil všetkých nielen svojou bojovnosťou v kumite, ale nedal sa zahanbiť ani v kata.

Posledným nováčikom na majstrovstvách sveta bol Matej Hatvanyi, ktorý nastupoval ako 18-ročný v mužských kategóriach kumite a získal 2 zlaté.

Tento rok bol pre náš klub FKŠ mimoriadne úspešný ziskom 19 zlatých, 15 strieborných a 6 bronzových medailí z majstrovstiev sveta v KARATE, čo si nesmierne ceníme a samozrejme nás to zaväzuje tvrdo pracovať aj naďalej a prenášať skúsenosti mladším nádejným pretekárom v našom klube .

Jednotlivé výsledky:
Dominika Šalamonová, 2× strieborná medaila v kategórii ženy
Lukaš Martiš, 2× zlato, 2× striebro, 2× bronz chlapci 10–12 rokov
Matej Hatvanyi, 2× zlato, 1× striebro 18 rokov
Barbora Novotná, 4× zlato, 3× striebro a 1× bronz dorastenka 16–18 rokov
Lucia Hromadová, 4× zlato , 2× striebro a 1× bronz dorastenka 16–18 rokov
Kristinka Huová, 2× zlato, 2× striebro žiačky 8–12 rokov
Adrian Záborský, 5× zlato, 3× striebro a 2× bronz 10–12 rokov a 13–15 rokov

Miroslav Šenk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM