Rôzne

V Hradci pribudnú nové domy: Energetici sa už na to pripravili

Nové elektrické vedenie a trafostanica vyrástli v prievidzskej časti Hradec. Ten sa má rozrásť.

Ilustračný obrázok k článku V Hradci pribudnú nové domy: Energetici sa už na to pripravili
Zdroj: TASR/Branislav Račko

Prievidzská mestská časť Hradec by sa mala v dohľadnej budúcnosti rozrásť o nové domy. Do doposiaľ nezastavanej oblasti už energetici dotiahli elektrickú sieť, do zeme vložili takmer kilometer nového vedenia vysokého aj nízkeho napätia. Informoval o tom hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav Gejdoš.

„Vybudovali sme tiež novú kioskovú trafostanicu a päť istiacich skríň. Okrem toho, že sa budú môcť pripájať nové odberné miesta, pomôže to rovnomernejšiemu zaťaženiu existujúcej siete s priamym dosahom na približne 40 domácností. Vďaka tomu budú mať distribúciu elektriny ešte spoľahlivejšiu,“ skonštatoval projektový manažér SSD Peter Beňadik.

Energetici sa pri realizácii projektu museli vyrovnať nielen s výkopovými prácami v uliciach Hradca, ale aj s viacerými riadenými pretlakmi popod zem. Na tie bola potrebná špeciálna technika, pričom jej použitím nedošlo k porušeniu miestnych komunikácií a niektorých pozemkov.

„Napriek vysokým nákladom na špeciálne technologické postupy sa nám podarilo oproti plánovanému rozpočtu ušetriť približne 100 000 eur,“ dodal Beňadik. Distribučná spoločnosť tak môže podľa neho vďaka tomu rýchlejšie investovať do ďalšieho rozvoja elektrickej siete, prípadne do údržby.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM