Rôzne

V Handlovej má vyrásť nové obchodné centrum: Projekt je schválený

Súkromný investor chce v Handlovej naďalej postaviť nákupné centrum. Aký je termín?

Ilustračný obrázok k článku V Handlovej má vyrásť nové obchodné centrum: Projekt je schválený
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Súkromný investor má naďalej záujem postaviť na sídlisku Morovnianska cesta v Handlovej obchodné centrum. Na miestny stavebný úrad podal žiadosť o územné konanie.

Termín

„Momentálne je schválený projekt na posúdenie vplyvov na životné prostredie s právoplatným rozhodnutím, zároveň sme v prvostupňovom konaní na spoločnom obecnom úrade – stavebnom úrade, kde sme požiadali o vydanie územného rozhodnutia na umiestnenie stavby,“ uviedol zástupca investora Juraj Chládecký.

Investor podľa neho teraz čaká na vydanie územného rozhodnutia a na základe neho bude žiadať o stavebné povolenie, po konaniach spracuje realizačný projekt a bude súťažiť dodávateľa prác. Spoločnosť by mala s výstavbou centra začať v zmysle zmluvy do dvoch rokov od schváleného stavebného povolenia. „Záujmom investora je čo najskôr po vydaní všetkých zákonných povolení začať s výberom dodávateľa stavebných prác a začať práce tak, aby to dávalo nejaký zmysel mestu aj investorovi,“ deklaroval Chládecký. Termín odhadol na koniec roka 2021 alebo začiatok roka 2022.

Obchodné prevádzky

Pozemok, kde má centrum stáť, je zosuvným pásmom, rovnako ako celé mesto. Investora preto zaviazali vykonať sondy, projekt podľa zástupcu spoločnosti s týmto počíta.

Obchodné centrum bude mať obdĺžnikový pôdorys a bude sa rozprestierať na ploche viac ako 8 000 štvorcových metrov. Určené bude na prevádzku 12 až 18 nájomných obchodných prevádzok, vyplývalo zo zámeru, ktorý predložila spoločnosť NSO INVEST so sídlom v Žiline na posúdenie orgánom. Firma počíta i s vybudovaním 264 parkovacích miest. Predpokladané náklady na realizáciu centra v zámere neuviedla, podľa pôvodných odhadov radnice mala jej investícia predstavovať asi osem miliónov eur.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM