Martin Valenta Rôzne

V Dolných Vesteniciach prišlo o prácu sto ľudí

Prepustila ich mäsiarska firma Corte, ktorá sa koncom mája dostala do konkurzu.

Viac ako stovka ľudí prišla v Dolných Vesteniciach v okrese Prievidza tento týždeň o prácu. Prepustila ich mäsiarska firma Corte, ktorá sa koncom mája dostala do konkurzu. V ten istý deň jej majiteľ uzavrel so všetkými pracovníkmi dohodu o skončení pracovného pomeru. Mäsiari aj vodiči minulý týždeň postávali pred firmou a čakali na rokovanie so zamestnávateľom. „Podpísali sme dohody, sľúbili nám dvojmesačné odstupné. Zatiaľ sme však nedostali ani výstupné papiere pre úrad práce. Aprílové výplaty sme si museli doslova vyžobrať,“ povedal jeden z vodičov. Majiteľ ich údajne lákal, aby pre neho ďalej pracovali na živnosť. Neoboznámil ich s podmienkami, preto odmietli.

Šéf spoločnosti Corte Ján Šmýkal sa k situácii odmietol vyjadriť. „Nemám k tomu čo povedať,“ povedal. Správca konkurznej podstaty Tomáš Suchý po rokovaní so zamestnancami a vedením sa k ďalším krokom vyjadriť nevedel. „Areál firmy stráži strážna služba, momentálne vykonávame sumarizáciu majetku. Mala by byť hotová na budúci týždeň, potom budeme múdrejší,“ povedal. Bývalým zamestnancom sľúbil, že v pondelok dostanú všetky potrebné papiere.

Spoločnosť Corte sa zaoberala chovom dobytka, porážkou zvierat, spracovaním a predajom mäsa a mäsových výrobkov. Firma bola zapísaná do Obchodného registra v apríli 1993. Jej základné imanie predstavuje 249 300 eur.

SITA, PP

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM