Samospráva

V Bojniciach si povedali dosť! Chcú vydať stavebnú uzáveru

Bojnickí mestskí poslanci rokovali o tom, aby vybrané lokality dočasne podliehali stavebnej uzávere. Aký je dôvod?

Ilustračný obrázok k článku V Bojniciach si povedali dosť! Chcú vydať stavebnú uzáveru
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Vybrané lokality v Bojniciach by mali dočasne podliehať stavebnej uzávere. Bojnickí mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní odporučili architektovi Gabrielovi Szalayovi, aby pripravil podklady na vydanie územného rozhodnutia o vyhlásení uzávery. Chcú tým, okrem iného, zabrániť výstavbe, ktorá by v budúcnosti nebola v súlade s pripravovaným územným plánom.

Pokus o reguláciu

Stavebná uzávera vo vybraných lokalitách mesta nie je prvým pokusom samosprávy o reguláciu stavieb na území mesta. Pred časom schválili poslanci návrh svojho kolegu Michala Lekýra, ktorý chcel týmto krokom zabrániť výstavbe v centre mestskej časti Dubnica. Uznesenie však napadol prokurátor, mesto jeho pripomienkam vyhovelo a uznesenie zrušilo.

„Takýchto projektov sa nám v meste objavilo viac a tým, že máme v územnom pláne rôzne problémy, ako napríklad, že nemáme definovanú maximálnu podlažnosť alebo maximálnu zastavanosť parciel, deje sa to, že sa predávajú rodinné domy a na týchto miestach vznikajú bytové domy,“ ozrejmil Lekýr.

Problematické lokality

Poslanci v tejto súvislosti podporili návrh Antónie Kováčovej Píšovej, ktorým odporučili pripraviť podklady na vydanie územného rozhodnutia k vyhláseniu stavebnej uzávery. Týkať sa má viacerých, ešte nešpecifikovaných lokalít mesta. „Nejde o uzáveru celého mesta, ale o problematické lokality, v rámci ktorých nám chodia na mesto petície občanov, poukazujú na nedostatky rôzneho druhu,“ podčiarkla Kováčová Píšová.

Návrhom by sa mali poslanci zaoberať ešte na svojom septembrovom rokovaní.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM