Samospráva

V Bojniciach počítali s vyšším poplatkom za odpad: Poslanci sa však dohodli inak

Schválili všeobecne záväzné nariadenie a v roku 2022 budú Bojničania platiť za odpad rovnakú sumu ako v minulom roku.

Ilustračný obrázok k článku V Bojniciach počítali s vyšším poplatkom za odpad: Poslanci sa však dohodli inak
Zdroj: TASR/Marko Erd

Obyvatelia Bojníc zaplatia v tomto roku za odvoz a likvidáciu komunálneho odpadu rovnakú sumu ako minulý rok. Príslušné všeobecne záväzné nariadenie (VZN), ktoré na svojom rokovaní schválili mestskí poslanci, počíta s úpravou podmienok pri poskytovaní úľav z poplatku.

„Výška poplatku sa ponecháva na úrovni roka 2021. Ide o 37,41 eura na kalendárny rok na obyvateľa. Upravujú sa však sadzby na liter pri nádobe na odpad pri množstvovom zbere. Ten sa uplatňuje na území mesta pre podnikateľské subjekty a právnické osoby. Ide o korekciu pri veľkosti kuka nádoby," povedala vedúca finančného oddelenia Mestského úradu v Bojniciach Klaudia Bartková.

Úprava VZN sa podľa nej dotýka najmä podávania žiadostí na zníženie a odpustenie poplatku za komunálny odpad. „Ideme v zmysle zákona, zníženie alebo odpustenie poplatku môže byť na základe žiadosti najskôr po uplynutí 90 dní zdaňovacieho obdobia a najneskôr do uplynutia 90 dní po skončení zdaňovacieho obdobia. Inak táto možnosť zaniká," spresnila.

Do miestnej normy mesto zapracovalo i špecifikáciu dokladov k podaniu žiadosti o zníženie, respektíve odpustenie poplatku.

Pôvodne mesto počítalo s navýšením poplatku o 0,13 eura na kalendárny rok, na volebnom obvode sa poslanci dohodli, že k zvýšeniu nedôjde.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Bojníc a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM