Kultúra

V Bojniciach otvoria turistickú sezónu vo veľkom: Pripravili rozprávkový PROGRAM

Už sa to blíži. Letnú turistickú sezónu na hornej Nitre otvorí sprievod postáv z rozprávok.

Ilustračný obrázok k článku V Bojniciach otvoria turistickú sezónu vo veľkom: Pripravili rozprávkový PROGRAM
Zdroj: TASR/Alexandra Moštková

Letnú turistickú sezónu na hornej Nitre otvorí sprievod s postavami z rozprávok, seriálov a filmov, ktoré sa natáčali v Bojniciach a okolí. Súčasťou podujatia 30. apríla budú i aktivity pre deti a umelecký projekt Legendy ožívajú. Informovala o tom výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horná Nitra-Bojnice Andrea Malátová.

Viac správ zo Slovenska

Rozprávky

Rozprávkové a filmové postavy na otvorení sezóny predstavia nový produkt cestovného ruchu v regióne pod názvom Po stopách rozprávok, ktorý mapuje filmy i seriály natáčané na území Bojníc, zámku či regiónu.

Sprievod postáv z rozprávok Jaskyňa zlatej ruže alebo princezná Fantaghiro, O ľuďoch a čarodejníkoch, Šialene smutná princezná či Bambuľka a Safari si budú môcť návštevníci pozrieť v rámci sprievodu, ktorý začne o 13.00 h spred Bojnického zámku a presunie sa na Hurbanovo námestie.

Pred kultúrnym centrom oficiálne otvoria turistickú sezónu o 13.30 h, od 14.30 h pripravili organizátori zábavný program pre najmenších v podobe tvorivých dielní, školy tanca a fotenia s maskotmi.

Správy z hornej Nitry

Divadlo

Program bude pokračovať od 17.00 h umeleckým a priateľským projektom v podaní Divadelnej spoločnosti pod názvom Legendy ožívajú. Ochotníci počas deviatich zastávok na území mesta predstavia návštevníkom v rámci hraných scénok legendy z histórie zámku, mesta a regiónu.

Organizátormi podujatia sú OOCR Región Horná Nitra-Bojnice, Slovenské národné múzeum-Múzeum Bojnice, Národná zoologická záhrada Bojnice, Sokoliari Aquila z Bojníc v spolupráci s mestami Bojnice a Prievidza, Divadelnou spoločnosťou, agentúrou Rozprávkový svet a Krajskou organizáciou cestovného ruchu Trenčín región.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Prievidze a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM