Monika Földešiová Iné športy

Úspešné karatistky z Prievidze: Hetrik aj na majstrovstvách Slovenska!

Prvý decembrový víkend sa najlepší slovenskí karatisti kadetských a juniorských kategórii stretli na trnavskom tatami. Nechýbalo tam ani trio karatistiek zo Športovej školy karate Prievidza pri Centre voľného času.

Ilustračný obrázok k článku Úspešné karatistky z Prievidze: Hetrik aj na majstrovstvách Slovenska!
Zdroj: Dnes24.sk

Na majstrovstvá Slovenskej republiky sa prebojovalo celkovo 16 dievčat. Rozlosovanie určilo na jednu stranu pavúka Brázdovú a Merašickú, na druhú Bačíkovú.

Po diskvalifikácii bronz pre Merašickú

„Prvé kolo som nastúpila proti Marcele Langovej z Kumade Topoľčany kde som vyhrala 5:0, druhé kolo som nastúpila proti klubovej kolegyni Eme Brázdovej kde v tomto súboji som bola diskvalifikovaná z dôvodu, že som urobila dlhú prestávku po technike… Tým, že Ema postúpila do finále ma potom potiahla do repasáže kde som išla prvé kolo proti Špankovej Barbore z KK TREND Bánovce n.B v tomto súboji som vyhrala 5:0. Ďalší zápas hneď po sebe som už išla o tretie miesto proti Simone Prpičovej z Realu Trenčín nad ktorou som vyhrala 3:2 a obsadila som 3. miesto. S mojím výkonom som spokojná až na ten zápas kedy som išla s Emou tá diskvalifikácia bola pre mňa dosť frustrujúca…Myslím, že som mohla ísť oveľa lepšie o tretie miesto s Prpičovou ale predtým zápas som bola modrá a hneď som musela ísť ako červená takže hneď na začiatku som nevládala, ale celkovo som s mojím výkonom spokojná,“ hovorí o svojom výkone Merašická.

Striebro pre Bačíkovú

Bačíková o svojom predstavení na MSR: „S výkonom na majstrovstvách Slovenska som celkom spokojná, ale myslím si že vo finále to mohlo byť lepšie. V prvom kole som nastúpila proti Dominike Bogárovej z Tayio Kolárovo, s ktorou som zvíťazila 5:0. V druhom kole som nastúpila proti Martiškovej zo Žiliny, s ktorou som opäť vyhrala 5:0. V treťom kole, ktoré bolo zároveň súbojom o finále som sa stretla s Klaudiou Mičkovou z Realu Trenčín, s ktorou som vyhrala 5:0. Dostala som sa do finále, kde som nastúpila proti Eme. Vo finále som nakoniec prehrala 5:0. Som celkom spokojná ale určite sa chcem zlepšovať . Je na čom pracovať … cez zimné prázdniny budem chcieť popracovať predovšetkým na rozvoji kondičných schopností, najmä rýchlosti.“

Brázdová Majsterkou SR a víťazkou Slovenského pohára

Talent Novej Európy, Ema Brázdová zakončila sezónu na jednotku. „Na majstrovstvá Slovenska som sa aj trochu tešila keďže to bola moja posledná súťaž v tomto roku. Prvé kolo som prešla pomerne ľahko s Barborou Špankovou 5:0, no v druhom kole ma už čakala Nikoleta Merašická od nás z klubu. Obidve sme nasadili vysoké kata, po diskvalifikácii Niki som nastúpila do semifinále so Simonou Prpičovou, ktorú som zdolala 5:0. Vo finále som sa stretla s Ľudmilou Báčikovou, taktiež od nás. Obidve sme išli veľmi dobre a nakoniec som zvíťazila 5:0. Z tejto súťaže mám dobrý pocit, kedže som sa stala aj víťazkou Slovesnkého pohára. Spokojná som aj so svojím výkonom, ale samozrejme je ešte toho veľa čo musím dotrénovať a čo sa dá zlepšiť. Zimné prázdniny využijem na trénovanie.“

zdroj: ŠŠK Prievidza, www.karate-prievidza.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM