Zuzana Vajayová Iné športy

Úspech karatistov na turnaji v Čechách

FKŠ Prievidza sa v dňoch 21-22.4.2012 zúčastnilo najväčšieho turnaja v Českej republike zaradeného ako Svetový pohár karate GRAND PRIX Hradec Králové WORLD KARATE CUP.

Tohto významného turnaja sa zúčastnilo 709 pretekárov z 18 krajín, z toho 6 pretekárov bolo z klubu FKŠ Prievidza. Turnaj začala v sobotu Dominika Šalamonová cvičeniami kata, kde obsadila pekné tretie miesto.

V nedeľu bolo na programe kumite žiakov a dievčat, kde sme mali našich skvelých pretekárov, ktorí nenechali nič na náhodu a hneď po začatí zápasov išli bojovať. Ako prvý nastúpil Marek Pavlák, ktorý vyhral s prevahou 5:0. Počas turnaja, postupoval veľmi dobre a po vyhratých štyroch zápasoch išiel bojovať o postup do finále. Nakoniec to bol boj o tretie miesto, kde Marek prehral s tesným výsledkom a umiestnil sa na štvrtom mieste.

Medzi dievčatami bola naša pretekárka Lucia Hromadová, ktorá bojovala tiež po štyroch zápasoch o bronzovú medailu. Začala veľmi dobre, keď vyhrávala 1:0, no nakoniec však podľahla 1:2.

Posledným želiezkom bol Adrián Záborský, ktorý je skúsený pretekár a hneď v prvom zápase porazil svojho súpera za 37 sekúnd tromi nádhernými kopmi na hlavu. Aďo postupoval v jednotlivých zápasoch s veľkým prehľadom, až sa nakoniec prebojoval do boja o medaile, kde sa dostal bojovať o tretie miesto, keď o postup do finále prehral s víťazom.

Ostatným našim pretekárom sa nedarilo až tak dobre, ale bola to pre nich veľmi dobrá skúsenosť.

Vedenie klubu ďakuje všetkým pretekárom za skvelú reprezentáciu nášho klubu, mesta Prievidza a Lehoty pod Vtáčnikom, nakoľko aj tam máme skvelých pretekárov, ktorí začínajú už aj na medzinárodných súťažiach.

Výsledky:

Dominika Šalamonová – 3.miesto kata

Adrian Záborský – 3.miesto kumite

Marek Pavlák – 4.miesto kumite

Lucia Hromadová – 4.miesto kumite

Zdroj: FKŠ Prievidza

Grand Prix Hradec Kralove
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM