Dagmara Plevková Kultúra

Urobte si plány na tento týždeň spolu s nami: Zaujímavé podujatia, ktoré môžete zažiť v Prievidzi

Kvalitný oddych vždy príde vhod. A vyraziť si na zaujímavú akciu, rozhodne patrí medzi super spôsob relaxu. Prinášame vám preto prehľad zaujímavých podujatí, ktoré vám odporúčame v Prievidzi zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Urobte si plány na tento týždeň spolu s nami: Zaujímavé podujatia, ktoré môžete zažiť v Prievidzi
Zdroj: Dnes24.sk

JEDEN SVET

14. marec o 16:00 – 19. marec do 21:00, Kultúrny dom Prievidza

Festival dokumentárnych filmov. Utečenci, cukor ako droga či proruská propaganda na filmovom festivale Jeden svet 2016. To sú témy 9. ročníka regionálneho filmového festivalu. Opäť veľa skvelých dokumentov a hostí.

ANORGANICKÉ DARY ZEME

15.marec – 13.máj, od 8:00 do 17:00, Hornonitrianske múzeum Prievidza

Výstava Anorganické dary Zeme je prezentáciou hornín z rozsiahleho geologického fondu múzea. Skalný svet je pre človeka oddávna synonymom mĺkveho pokoja. Kamenné masívy, ktoré nás obklopujú, sú zdanlivo nemenné a odolné voči zhubnému pôsobeniu času. Je to však omyl. Horniny, ktoré nachádzame na rôznych miestach sa stále pretvárajú, a tým menia svoj vzhľad i povrch planéty. S trochou šikovnosti v nich dokážeme čítať, pretože horniny predstavujú kamenné listy kroniky Zeme.

ĽUDEVÍT

15. marec o 09:00, Kino Baník Prievidza

Multimediálne predstavenie opisujúce život, dielo i medzníky v živote národovca Ľudovíta Štúra.

TRABANTMI A JAWOU AUSTRÁLIOU A INDONÉZIOU

16. marec o 19:00, Art point Prievidza

Videá, slideshow, rozprávanie a beseda s banskobystrickým cestovateľom Marekom Slobodníkom o jeho ceste po Tichomorí na 58-ročnej Jawe 250 so známym českým cestovateľom Danem Přibáněm a jeho Trabantmi.

RETROSPEKTÍVA

17. marec od 8:00

Tvorbu Martiny Pauleovej – Solárovej charakterizuje odkrývanie na prvý pohľad nepostrehnuteľnej vrstvy reality, či už sú to zátišia, krajinomaľba alebo portréty. Odkrýva dobrodružstvá s vibráciami s nekonečnou amplitúdou, na prvý pohľad statické. Tieto dobrodružstvá sa k divákovi nedobýjajú násilím. Musí sa vybrať hľadať ich sám, s tichou trpezlivosťou, aby sa nerozplynuli šmahom dychtivej ruky.

VEĽKÝ VÝPREDAJ VYRADENÝCH KNÍH

17. marec o 13:00, Kultúrny dom Prievidza

Prispejte na nákup nových kníh a obnovu knižničného fondu knižníc Mestskej knižnice M. Mišíka v Prievidzi a zároveň obohaťte svoju knižnicu o diela, ktoré ešte nemáte a už možno ani nezoženiete!

A ČO TAK TROCHU POÉZIE?

18. marec o 17:00, Regionálne kultúrne centrum Prievidza

Hudobno – poetický večer Mila Kráľa a víťazov regionálneho kola Hviezdoslavovho Kubína. Umelecký prednes poézie je veľmi komornou disciplínou, ktorá nepriťahuje masy divákov. Ale ak mu už raz prídete na chuť, pochopíte, že Vám môže priniesť taký hlboký umelecký zážitok ako máločo iné.

DHANYAVAD

18. marec o 19:00, Art point Prievidza

Dhanyavad je hudobné trio v nástrojovom zložení violončelo, gitara-spev-klarinet a bicie nástroje-perkusie. Názov je odvodený zo starej indickej mantry, ktorý značí- vyjadrenie vďaky za tvorivé bytie. Kapela koncertuje niekoľko rokov a orientuje sa prevažne na etno hudbu a relaxačne spracované skladby. Cestou tohto tria je výmena pozitívnych vibrácii medzi hráčmi a poslucháčmi.

BLŠÍ TRH A VÝPREDAJ KNÍH

19. marec o 9:00, Námestie slobody Prievidza

Aj tento rok sa môžete tešiť na vaše obľúbené podujatie – blší trh, ktorý sa bude konať 19. marca 2016 od 9.00 do 13.00 h na Námestí slobody v Prievidzi! Prievidzské námestie sa opäť zaplní predajcami s množstvom predmetov určených na predaj!

CESTA DO VNÚTORNÉHO LESA

19. marec o 18:00, Art point Prievidza

Pozývame Vás na komorný večer, kde rozjímajúc nad rytmami a vibráciami prírodných nástrojov, naladíte svoju myseľ na svoj vnútorný zdroj. Pri hudbe inšpirovanej fatranským duchom lesa, v improvizáciách zvukov didgeridoo, spontánnej reči šamanských bubnov, tibetskej misky, zvončeka, dažďovej palice či Fujary a Peruánskej Flauty sa napojíme na predkov a prírodu v nás či vôkol nás.

VYNÁŠANIE MORENY

20.marec o 15:00, Mestský park Prievidza

Tradičné podujatie v znamení lúčenia sa s pani Zimou, vítaním Jari a pálením Moreny v podaní DFS Malý Vtáčnik, ktoré sa uskutoční v priestoroch Miniatur golf Prievidza a v Mestskom parku pri rieke Nitre.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM